PC računari

Canon i Océ predstavili novi sistem za digitalno produkcijsko štampanje

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, u saradnji sa kompanijom Océ, internacionalnim liderom u upravljanju digitalnim dokumentima, u martu 2011. godine su lansirali prvo rešenje razvijeno zajedničkim snagama – ImagePRESS C7010VPS seriju, na sajmu Graphispag u Barseloni.

Novi proizvod predstavlja prekretnicu u timskom radu kompanija Canon i Océ i, kao dokaz sinergije istraživanja i razvoja, omogućava klijentima ovih kompanija unapređen pristup vodećim tehnologijama u ovoj industriji. Lansiranjem novog digitalnog štampača, Canon i Océ dokazuju da su snažniji zajedno i da im je cilj da postanu svetski lideri u industriji štampe.

ImagePRESS C7010VPS serija unapređuje postojeće kolor produkcijsko štampanje, nudeći jedinstvene prednosti uređaja za digitalnu štampu u kome su spojena proverena Canonova tehnologija digitalne kolor štampe i Océovo rešenje PRISMAsync za operativno upravljanje. Front-end i uređaj za digitalno štampanje sada su integrisani u jedinstveni sistem, obezbeđujući profesionalcima kvalitet ofset štampe i efikasniju produkciju, sa dužinama procesa i troškovima pouzdane digitalne produkcije.

Serija uvodi više jedinstvenih karakteristika koje podstiču produktivnost, uključujući inteligentni planer posla i radni tok na osnovu medija, omogućavajući korisniku da planira unapred.

ImagePRESS C7010VPS, imagePRESS C6010VPS i imagePRESS C6010S inkorporišu sve karakteristike imagePRESS C7010VP platforme, koju je Canon lansirao na sajmu IPEX 2010. godine. Napredne tehnologije slike i rukovanja medijima, kao i povećan izbor medija i mogućnosti finalizacije, sada su dopunjeni Océovim izuzetnim rešenjima poslovnog toka i upravljanja bojom.

Front-end Océovog rešenja PRISMAsync daje imagePRESS C7010VPS seriji znatnu procesorsku moć, integrisani Adobe RIP, izvrsno rukovanje medijima i napredno upravljanje bojama, omogućavajući impresivnu RIP brzinu i izuzetan kvalitet boje. Fleksibilan front-end omogućava nesmetano integrisanje navedenih sistema u standardne radne tokove.

ImagePRESS C7010VPS dodatno ubrzava produkciju, zahvaljujući intutivnom radu uređaja i inteligentnom planeru posla koji omogućavaju planiranje i do 8 sati unapred. Océov PRISMA softver olakšava radni tok, fokusirajući se na pripremu štampe nezavisno od produkcije.

Za korisnike je posebno interesantan radni tok zasnovan na medijima, koji zahvaljujući jedinstvenom medijskom katalogu, olakšava pripremu i produkciju. Samo jednim klikom, korisnici adekvatanim odabirom medija iz bogatog kataloga imaju mogućnost slanja finalizovanih projekata putem interneta, dok operater dalje automatski odabira medij za upotrebu i konfiguriše štampač. Rad na osnovu odabira medija omogućava operateru da unapred priprema poslove, smanjujući mogućnost greške i utrošak materijala, a ujedno poštujući planirane rokove.

„Visok kvalitet Canonovog uređaja imagePRESS C7010VPS i brzina kojom smo bili u prilici da ga lansiramo na tržište, ukazuje na visok stepen saradnje između Canona i Océa. Međusobno uvažavajući naše ekspertize, postali smo snažniji zajedno i, kroz zajedničke inovacije kakva je imagePRESS C7010VPS, u boljoj smo poziciji da podstaknemo korisnike da uplove u nove poslovne oblasti i iskoriste prednosti dostupnih mogućnosti“, izjavio je Dejvid Presket, direktor za profesionalnu štampu u Canon Europe.

„Hiljade korisnika Océovih VarioPrint štampača već uživaju pogodnosti PRISMA sync workflow rešenja za monohromnu produkciju“, izjavio je Nik Klitsi, potpredsednik u kompaniji Océ. “Sada su Canon i Océ spojili impresivan kvalitet, brzu produktivnost i efikasnost radnog toka zahvaljujući PRISMAsync, u jedan moćni uređaj za digitalnu kolor štampu, koji našim klijentima otvara vrata sveta novih poslovnih mogućnosti. Fleksibilnost sistema ogleda se u pogledu rukovanja medijima, dužine procesa i intuitivnog načina rada, što znači da su profesionalci u ovom poslu u mogućnosti da prošire ponudu usluga i povećaju profitabilnost.”

Novi modeli imagePRESS C7010VPS, imagePRESS C6010VPS i imagePRESS C6010S biće dostupni u maloprodaji kod zastupnika kompanija Canon i Océ u Evropi, uz usluge obučenih tehničara.

Kompanije u budućnosti planiraju da inkorporišu PRISMAsync u model Canonove serije imageRUNNER ADVANCE multifunkcijskih sistema za kancelarije.

Leave a Reply