Categories
PC računari

Canon imageFORMULA P-150 – najbrži dvostrani A4 skener na tržištu

Skener Canon „imageFORMULA P-150“ je najbrži uređaj za dvostrano skeniranje sa USB napajanjem na tržištu i prenosivo je rešenje za skeniranje na bilo kom mestu

Kompanija Canon, svetski lider u rešenjima za digitalizaciju slika, objavila je lansiranje modela „Canon imageFORMULA P-150“, najbržeg prenosivog A4 skenera za dvostrano skeniranje na tržištu, dizajniranog prema preferencijama korisnika iz najbrže rastućeg segmenta tržišta personalnih skenera.*

Skener imageFORMULA P-150 je jedinstven u svojoj klasi zbog integrisanog softvera za trenutno povezivanje i skeniranje sa bilo kojim računarom, zatim najvećih brzina skeniranja sa USB napajanjem, kao i automatskog ulagača dokumenata (ADF) koji može da prihvati do 20 listova odjednom, što omogućava veću produktivnost pri skeniranju grupa dokumenata.

Canon imageFORMULA P-150 skenira do 15 strana u minuti, radi skoro duplo brže od najbližeg konkurenta u klasi i može da održi svoje performanse koristeći samo napajanje preko USB kabla. Kao jedan od najmanjih A4 skenera za dvostrano skeniranje na tržištu, ovaj model je savršen za korisnike – bilo da su na putu, kod kuće ili u kancelariji.

Kompaktan i elegantnog dizajna, ovaj skener je prilagođen za upotrebu u malim i kućnim kancelarijama, gde je raspoloživ prostor na stolu često ograničen. Jednostavno rukovanje omogućava i neiskusnim korisnicima da lako ovladaju skeniranjem dokumenata.

Skener imageFORMULA P-150 je savršen alat i za rad na terenu, za zaposlene kojima je potrebno da pošalju dokumente u kancelariju u trenutku dok obilaze korisnike ili su na poslovnom putu. Narudžbenice, komisijske potvrde, ugovori, mesečni računi, priznanice, fotografije ili pisane beleške mogu da se skeniraju i dostave u kancelariju sa bilo koje udaljene lokacije ili sa lokacije klijenta. To je velika pogodnost za poslovanje u raznim sektorima privrede, a posebno u bankarstvu, osiguranju, upravi i vladinom sektoru, zdravstvu, saobraćaju, telekomunikacijama i obrazovanju, gde je arhiviranje dokumenata, pronalaženje i čuvanje od vitalnog značaja za uspeh.

Šon Sjumacu, direktor evropskog Sektora za rešenja za skeniranje u kompaniji Canon Europe, prokomentarisao je: „Projektantski tim kompanije Canon vratio je u život koncept prenosivog skenera jednim od najbržih i najlakših proizvoda u svojoj klasi sa savremenim dizajnom, koji pokazuje da smo lideri u tehologiji digitalizacije slika, inovaciji i stilu na ovom tržištu.“

„Zamislite prodavca ili brokera na putu koji mora da pošalje dokumenta u kancelariju na obradu. Do skora, oni su morali da putuju jednom ili dva puta nedeljno do kancelarije kako bi dostavili štampane dokumente. Canon imageFORMULA P-150 se napaja preko USB kabla, kompaktan je i izuzetno brz u radu, što zaposlenima omogućava da skeniraju dokumenta gde god da se nalaze i da ih pošalju u kancelariju momentalno, pritiskom na jedno dugme, a to dodatno povećava produktivnost.“

Ugrađeni softver „CaptureOnTouch Lite“ omogućava korisnicima da se povežu sa bilo kojim desktop ili prenosivim računarom bez potrebe za instaliranjem dodatnog upravljačkog softvera (drajvera) ili softverskih paketa aplikacija, što ovaj model čini zaista prenosivim. Zbog jednostavnije upotrebe ovaj model sadrži i standardnu verziju softvera „CaptureOnTouch“ čime je omogućena jednostavno i brzo obavljanje rutinskih poslova i skeniranja – jednim dodirom. Kvalitet i preciznost skeniranja su poboljšani funkcijama automatksog prepoznavanja-veličine stranice, ispravljanja stranice, automatskog određivanja orijentacije teksta i detekcije boja.

Skener ima standardne ISI i TWAIN upravljačke programe za jednostavnu integraciju sa bilo kojom „desktop“ aplikacijom. Osim toga, u integrisan softver spada i „BizCard Reader“ za skeniranje i uvoz poslovnih vizitkarti i „Paperport“ za jednostavno popunjavanje, upravljanje i pretraživanje dokumenata.

Skener Canon imageFORMULA P-150 je dostupan širom Evrope od novembra 2009. godine.