PC računari

Canon imageFORMULA P-150M prenosivi skener za Apple Mac računare

Kompanija Canon Europe je predstavila prenosivi skener velike brzine imageFORMULA P-150M kako bi izašla u susret potrebama brojnih korisnika Apple Macintosh računara. Njegova isporuka širom Evrope počinje sredinom juna.

Novi model je naslednik već nagrađenog* skenera imageFORMULA P-150, koji se na tržištu pojavio u novembru prošle godine i ponudio korisnicima mogućnost da skeniraju gde god se nalaze. Novi skener opremljen je softverskim paketom koji je posebno namenjen Mac sistemima, a kompatibilan je i sa Windows i Linux sistemima**.

Jedinstveni CaptureOnTouch Lite softver omogućava jednostavno skeniranje, bez potrebe da se instalira bilo koja aplikacija ili drajver. Zadržane su mnoge od karakteristika popularnog modela imageFORMULA P-150 – kompaktan dizajn i brzo USB priključivanje i skeniranje. Korisnici, bilo da se nalaze u kancelariji, kući ili su negde u pokretu, imaju mogućnost skeniranja 15 strana u minuti.

„Od lansiranja skenera imageFORMULA P-150 iskazano je veliko interesovanje za sličan proizvod za korisnike Mac računara i meni je zadovoljstvo da najavim P-150M, namenski skener za to tržište”, rekao je Šon Sjumacu, direktor evropskog Sektora za rešenja skeniranja u kompaniji Canon Europe

„Kao jedan od najmanjih i najbržih dupleks A4 skenera koji postoje, savršen je za poslovne ljude koji su često na terenu – kao što su arhitekte, marketinški stručnjaci i dizajneri i omogućava im da odmah prebace dokumenata nazad u kancelariju. Dizajnerski tim kompanije Canon uspeo je u stvaranju jednog od najbržih i najlakših proizvoda u svojoj klasi i prilagodio ga zahtevima Apple Mac korisnika”, naglasio je Sjumacu.

Softver CaptureOnTouch omogućava jednostavno skeniranje zahvaljujući unapred konfigurisanim radnjama, uključujući skeniranje direktno u iPhoto aplikaciju Mac-a. Sinhronizovanjem aplikacija iTunes i iPhoto korisnici mogu veoma lako da prebace skenirana dokumenta na iPhone ili iPod uređaje.

Tokom procesa instalacije CaptureOnTouch softvera, korisnici mogu izabrati da instaliraju rešenje za upravljanje podacima Evernote i dodaju profil rada „Scan to Evernote“. U paketu sa skenerom P-150M dolaze i moćni softverski paketi BizCard Reader i PageManager za jednostavno pronalaženje informacija, kontakata i digitalnih dokumenata.

Postojeći korisnici modela imageFORMULA P-150 mogu preuzeti drajver za Mac sa sajta za podršku kompanije Canon.

Leave a Reply