PC računari

Canon lansira sledeću generaciju imagePROGRAF serije za CAD i GIS tržišta

Najnovija Canon rešenja donose i alate za praćenje troškova, poboljšanu upotrebljivost i kvalitet bez konkurencije.

Kompanija Canon Europe lansira nove štampače velikog formata (LFP) i to: 24-inčne modele „Canon imagePROGRAF iPF650“ i „iPF655“, i 36-inčne „Canon imagePROGRAF iPF750“ i „iPF755“ – za tržišta projektovanja uz pomoć računara (CAD) i geografskih informacionih sistema (GIS).

Modeli iPF650 i iPF655 postižu neke od najvećih brzina u svojoj klasi, sa izlazom formata A1 za samo 30 sekundi. Slično, i veći Canon iPF750 i iPF755 mogu da odštampaju A0 otisak za samo 48 sekundi. Kod svih modela postignut je veći napredak u domenu produktivnosti, kvaliteta i upotrebljivosti uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova posedovanja ovakvih uređaja i povećanje povraćaja investicije kupaca.

Lansiranje novih proizvoda obeležava period značajnih investicijakompanije Canon, koja je tokom prethodnih pet godina povećala svoj udeo na evropskom tržištu, u tehničkom A0 i A1 segmentu, sa 16.1% u 2007. na 18.6% u 20081 godini. Serija Canon proizvoda za CAD i GIS tržišta sada sadrži sedam modela u opsegu od 24-inčnih verzija (Canon imagePROGRAF iPF605, iPF650 i iPF655), preko 36-inčne serije (Canon imagePROGRAF iPF750 & iPF755), do linije 44-inčnih proizvoda (Canon imagePROGRAF iPF810 & iPF820 koji su predstavljeni prošle godine).

Jedinstvene Canon karakteristike su standardne na svim modelima – “Hot Swap” kontejneri za mastilo omogućavaju operaterima da zamene mastilo „u hodu“, dok mogućnost štampanja bez ivica smanjuje vreme završne obrade – čime se obezbeđuje ušteda vremena i novca. Ove karakteristike se mogu kombinovati sa nezavisnim „sekačem“ za brže i preciznije sečenje, kao i sa gigabitnom Eternet konekcijom (Gigabit Ethernet) radi bržeg prenosa dokumenata.

Nova serija održava vrhunsku preciznost i kvalitet, svi uređaji su sposobni da odštampaju minimalnu širinu linije od čak 0,02mm, sa tačnošću od +/- 0.1%2, u kombinaciji sa Canon reaktivnim mastilom u pet boja i novom „mangentom“ za širi spektar nijansi crvene boje. Shvatajući značaj praćenja i upravljanja troškovima, kompanija Canon je napravila i novi knjigovodstveni softver za praćenje troškova po pojedinačnom poslu štampe, kako bi pomogla upravljanju troškovima, dok Canon softverski alat „eMaintenance“ (koji se koristi za Canon poslovne i profesionalane proizvode) pomaže korisnicima u kontrolisanju performansi mašine, praćenju životnog veka delova i naručivanju potrošnog materijala.

Za one koji nisu upoznati sa štampačima velikog formata, Canon je unapredio intuitivni upravljački ekran sa karakteristikama prilagođenim korisniku, i dodao opciju za čuvanje podešavanja za različite medije, detektovanje nepodudaranja medija (na uređajima iPF655 & iPF755) i tajmer štampe za praćenje koliko vremenski traje svaki posao štampanja. Usled jednostavnog punjenja sa prednje strane i sistema izlaza, kao segmenata novog, modernog i kompaktnog dizajna, ovi uređaji automatski naslažu do dvadeset A1 i A0 otisaka i mogu efikasno da se koriste čak i u najmanjim poslovnim okruženjima.

Opremljena ugrađenim hard diskom od 80Gb (iPF655 & iPF755) i ekonomičnim režimom za smanjenje troškova štampe, serija štampača velikog formata je takođe kompatibilna sa standardom HP-GL/2, uključujući podešavanja paleta i olovke, za integraciju da postojećim CAD i GIS okruženjima, a kompatibilna ja i sa vodećim CAD softverom i sistemima što osigurava jednostavnu zamenu starijih mašina.

Juiši Mijano (Yuichi Miyano), direktor LFP sektora kompanije Canon Europe, rekao je: „Canon investira više od 9% svog godišnjeg prihoda u istraživanje i razvoj. Razvoj ne miruje, i dok su postojeći imagePROGRAF štampači bili najbolji u svojoj klasi, jedan značajan period vremena, zadovoljstvo nam je da predstavimo sledeću generaciju našeg portfolia proizvoda. Istražili smo šta je bilo važno našim korisnicima i napravili značajna poboljšanja u oblastima kao što je produktivnost, upotrebljivost i kvalitet, kako bismo osigurali da Canon zadrži prednost na CAD & GIS tržištu štampača velikog formata.“

Canon imagePROGRAF iPF750 i imagePROGRAF iPF755 dostupni su širom Evrope od 1. maja 2009, a Canon imagePROGRAF iPF650 i imagePROGRAF iPF655 biće počev od 1. juna 2009. godine.

Leave a Reply