PC računari

Canon monohromatski štampači za produkciju malih obima imageRUNNER ADVANCE

Kompanija Canon Europe povećava kvalitet i raznovrsnost svog portfolija za profesionalnu štampu, lansiranjem tri inovativna crno-bela modela za produkciju malih obima. Tri nova uređaja namenjena su korporativnim odeljenjima za reprografiku (CRD) i uslužnom štampanju, i prvi su monohromatski uređaji za tržište profesionalne štampe koje je Canon razvio na svojoj tehnološkoj platformi imageRUNNER ADVANCE.

Tri nova modela nose oznake imageRUNNER ADVANCE 8085, 8095 i 8105 koje reflektuju respektivno njihove brzine od 85, 95 i 105 strana u minuti. Kao i njihovi odgovarajući kolor uređaji, oni ispunjavaju potrebe dobavljača uslužne profesionalne štampe za produkcijom manjih obima od onih koje imaju korisnici imagePRESS uređaja.

Modularna građa novih uređaja, poznata bilo kom korisniku imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO rešenja, čini ih izuzetno raznovrsnim, kako u smislu prostora koji zauzima tako i u smislu mogućih primena. Na primer, bez obzira da li je fakultetu potreban osnovni model uređaja za štampu jednostavnih, zaheftanih crno-belih papira za ispite, ili je kompaniji potrebna kompletna konfiguracija uređaja za produkciju mnogo većih dokumenta sa kompleksnom završnom obradom, novi monohromatski imageRUNNER ADVANCE uređaji obezbeđuju izuzetno ekonomično rešenje.

Modeli iz serije imageRUNNER ADVANCE 8000 pružaju visoku produktivnost i kvalitet slike, sa maksimalnom rezolucijom slike od 1200 x 1200 dpi.  Mogu da prihvate papir težine do 256 grama po kvadratnom metru (za dupleks štampu do 220gsm) i tabak veći od SRA3, što je značajno poboljšanje u odnosu na Canon iR7000 seriju, koju će sada zameniti. Dodatna poboljšanja performansi u odnosu na iR7000 su nove mogućnosti završne obrade, kraće vreme zagrevanja i Canon kontroler koji nudi novi originalan, a ne emuliran Adobe PostScript 3 na sva tri nova modela. Štampači mogu, u zavisnosti od produkcionog okruženja, biti opremljeni ili „Fiery-based imagePASS-U1“ ili opcionim Canon Adobe PostScript/PCL protokolima rutiranja.

Prateći trend manjih ali kompleksnijih poslova štampe, monohromatska serija imageRUNNER ADVANCE ima isti široki asortiman završnih obrada kao i popularna serija kolor uređaja imageRUNNER ADVANCE PRO: profesionalno bušenje, heftanje do 100 listova odjednom, heftanje do 20 presavijenih listova odjednom, opsecanje knjižica, i pet vrsta presavijanja (Z-savijanje, „letter fold in”, „letter fold out”, polu-savijanje i dvostruko paralelno savijanje).

Ovi uređaji su prošli ocenjivanje Canon-ovog LCA sistema za procenu dizajna proizvoda u kontekstu životnog ciklusa, kako bi se minimalizovala emisija ugljenika tokom čitavog životnog veka uređaja, od proizvodnje preko logistike i isporuke, do potrošnje energije tokom upotrebe. Inkorporiranjem zelenih tehnologija kao što je reciklirana plastika i bio plastika, od novih serija se očekuje da smanje emisije ugljen dioksida, za više od 30% u odnosu na prethodne modele. Očekuje se i da monohromatska serija imageRUNNER ADVANCE 8000 ponudi najmanju ukupnu potrošnju energije u svojoj klasi (TEC, prema ENERGY STAR®) i da se slaže sa direktivama ograničenja upotrebe opasnih materija u električnim i elektronskim proizvodima. Novi modeli pružaju poboljšanu energetsku efikasnost, utrošak energije je smanjen za više od 50%* u odnosu na prethodne modele i koriste samo 1,5 vat u režimu mirovanja.

Dejvid Presket, direktor Sektora za profesionalnu štampu kompanije Canon Europe komentariše: „Od lansiranja kolor uređaja za produkciju malih obima imageRUNNER ADVANCE PRO prošle jeseni, iskazana je velika potražnja za ovim uređajima i to više od 250 isporuka za šest nedelja od trenutka lansiranja. Reakcije naših korisnika pokazuju da ovi uređaji odgovaraju njihovim potrebama za visokom produktivnošću i kvalitetom, a sa manjim potrebnim kapitalom za ulaganje, smanjenim rizikom i bržim povraćajem investicije. Sviđa im se fleksibilnost koja im omogućava da se prilagode korisničkim profilima i promenama u obimu posla, ili prema tome kako obim digitalnih poslova raste. Prirodan nastavak je to što je Canon predstavio nove crno-bele modele, koji će ponuditi iste prednosti za korisnika i tako biti posebno atraktivna ponuda za CRD odeljenja.“

Monohromatske serije imageRUNNER ADVANCE prodavaće se preko Canon-ovih direktnih prodajnih kanala u Evropi i kroz mrežu akreditovanih dilera koji imaju sposobnost da obezbede kvalitetne konsultacije, usluge i postprodajnu podršku u vezi sa Canon brendom.

Dejvid Presket zaključuje: „Prema našem istraživanju, CRD odeljenja sve više pokušavaju da se okrenu internoj štampi i tako postignu veće uštede i time poboljšavaju poslovne performanse svojih matičnih kompanija. Uvereni smo da novi crno-beli imageRUNNER ADVANCE uređaji zajedno sa radnim tokom i softverskim aplikacijama, kao što je „Helix Production Workflow“, naš program za podršku postavljanja poslovanja i Canon-ova postprodajna briga o korisniku, stavljaju Canon u pravu poziciju za saradnju sa CRD odeljenjima na eksploataciji postojećih mogućnosti rasta digitalne štampe.“

*Potrošnja energije u režimu mirovanja je u seriji uređaja Canon imageRUNNER ADVANCE 8000 smanjena na čak 1,5 vat u odnosu na 3,6 vati kod serije Canon iR7000.

Leave a Reply