PC računari

Canon inovativni LV-8320 projektor

Canonov fleksibilni LV-8320 kompatibilan je sa većinom digitalnih uređaja visoke rezolucije, nudi inovativnu opciju deljenja ekrana i zum objektiv od 1,6x. Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, najavila je lansiranje vrhunskog projektora u svojoj ultraprenosivoj LV seriji. Funkcije podeljenog ekrana, zum objektiv od 1,6x i podrška za HDMI (uključujući Blu-ray), čine LV-8320 najsofisticiranijim LV projektorom koji je Canon do sada proizveo.

Zahvaljujući visokim performansama i izuzetnoj prenosivosti, LV-8320 predstavlja veoma fleksibilan uređaj. Zum objektiv od 1,6x podrazumeva da se uz pomoć ovog uređaja mogu projektovati slike dijagonale od 254 cm na razdaljini između 2,5 i 4,1 m, što ostavlja veći izbor prilikom instaliranja i pozicioniranja projektora. LV-8320 time postaje idealan za većinu okruženja, čak i u sobama u kojima postoje prepreke u vidu nameštaja ili osvetljenja na tavanicama.

LV-8320 ima najširi izbor portova u LV seriji, pa se može koristiti za projektovanje sa svih digitalnih uređaja, uključujući PC, video drajvove, DVD i Blu-ray plejere, kao i digitalne fotoaparate i video kamere.

Canonovi korisnici po prvi put su u mogućnosti da posmatraju projekcije na podeljenom ekranu, što prezentacije čini mnogo interesantnijim. Korisnici mogu da izaberu opciju „slika u slici“, gde se samo mali isečak jedne slike projektuje u okviru glavne projekcije, ili „slika po slika“, pri čemu je ekran podeljen na dve jednake polovine. Ova funkcija omogućava korisnicima da projektuju, na primer, video i neki dokument simultano, a da ne moraju da prekidaju prezentaciju.

LV-8320 ima ugrađen zvučnik od 10 W, ali i stereo audio izlaz za povezivanje sa spoljašnjim pojačalom za bolji kvalitet zvuka.

Novi model energetski je efikasniji zahvaljujući inteligentnom sistemu za kontrolu rada lampe čime se smanjuje potrošnja energije. Ovom tehnologijom automatski se prilagođava izlazna snaga lampe na osnovu osvetljenosti projektovane slike, a reproduktivnost boje izbalansirana je zahvaljujući korekcionoj tehnologiji. Projektor ima i produženi život lampe od 5000 radnih sati, filter čiji je radni vek 5500 sati i potrošnju energije manju od 1 W u stand-by režimu.

„LV-8320 jedan je od najinovativnijih projektora po ceni koja je još uvek prihvatljiva malim i srednjim preduzećima, školama i univerzitetima. Razvijali smo našu tehnologiju da bismo zadovoljili promenljive zahteve korisnika, a kako smo dokazali postojećom ponudom u LV seriji, postoji Canon projektor za svako poslovno okruženje,“ izjavio je Džulijan Ratlend, Direktor proizvoda i rešenja za vizuelnu komunikaciju u Canonu.

Canon LV-8320 je, kao i ostali modeli iz ove serije, vrlo isplativ uređaj. Takođe je veoma prenosiv, kompaktnog dizajna i težine koja iznosi svega 3,4 kg. Canon LV-83202 biće dostupan u Evropi od avgusta 2011.

Leave a Reply