PC računari

Canon lansira paket za kontrolu bezbednosti i troškova korišćenja multifunkcionalnih uređaja

Kompanija Canon Europe, svetski lider u tehnologijama digitalnih slika, najavila je lansiranje novog softverskog rešenja „Canon Security and Cost Control Pack“, specijalno napravljenog za mala i srednja preduzeća i manje sektore. Na svim umreženim uređajima koji imaju instaliranu ovu aplikaciju korisnici mogu bezbedno da štampaju i preuzimaju svoje dokumente, bez obzira na originalnu destinaciju štampanja. Prvi put, organizacije mogu da postignu ovakvu fleksibilnost štampe bez posedovanja severa za štampu (print-server). Na ovaj način, Canonov paket za kontrolu bezbednosti i troškova promoviše bezbednost i efikasnost štampe u manjim organizacijama bez potrebe za investiranjem u sofisticirana rešenja za upravljanje izlaznim rezultatima štampe koja često premašuju njihove potrebe i za njih su previše skupa.

Manje organizacije sada mogu po pristupačnoj ceni da postignu nivo kontrole dokumenata koji je uobičajen za velike korporacije. Instaliranjem softvera direktno na uređaj umesto nabavljanja servera za štampu, nema izdataka vezanih za kupovinu i održavanje servera. Organizacije tako mogu da poboljšaju i nadoknadu troškova štampanja, dajući administratorima mogućnost da vide ko i kako koristi uređaj. Ovo omogućava da se troškovi u vezi sa uređajima prate preko veb-pregledača ili dobijaju u vidu izveštaja, elektronskom poštom, i na osnovu toga sistemski definiše prostor za poboljšanja.

Kompanija Canon je lansirala paket za kontrolu bezbednosti i troškova da bi obezbedila malim i srednjim preduzećima povećanu funkcionalnost Canon multifunkcionalnih uređaja. Ovaj paket će biti dostupan novim korisnicima, kao dodatak, i kao nadgradnja za postojeće sisteme. To omogućava organizacijama koje imaju do pet multifunkcijskih uređaja da steknu brojne koristi od povećane vidljivosti troškova i dodatne sigurnosti dokumenata.

U aktuelnoj ekonomskoj klimi preduzećima je potrebna stroža kontrola troškova. Ključna karakteristika Canon paketa za kontrolu bezbednosti i troškova je da pomaže organizacijama da smanje troškove štampe, digitalizacije i razmene dokumenata u celoj kompaniji. Canon softver obezbeđuje kompanijama rešenje za upravljanje troškovima štampe, faksa i kopiranja tako što jasno pokazuje gde se novac troši i obezbeđuje da se korisnici identifikuju na multifunkcijskom uređaju kako bi se izbegli nepotrebni poslovi štampe, čime se ujedno staje na put ostavljanju odštampanih dokumenata u uređaju.

Adam Žilbe, marketing menadžer za kancelarijska rešenja kompanije Canon Europe komentariše: „Sada, više nego ikad, organizacije traže načine da ukinu nepotrebne poslove štampe i osiguraju strogo upravljanje troškovima, istovremeno čuvajući bezbednost svojih informacija. Canon paket za bezbednost i kontrolu troškova omogućava preduzećima da efikasno upravljaju kancelarijskim troškovima i sigurnošću štampe.“

Canon paket za kontrolu bezbednosti i troškova takođe omogućava malim i srednjim preduzećima da u smislu troškova efikasno poboljšaju sigurnost štampe. Kao sistem bez servera, alat “My Print Anywhere“ omogućava korisnicima da odštampaju i pokupe dokumenta sa bilo kog umreženog multifunkcijskog uređaja koji ima instaliran ovaj paket. To omogućava osoblju da bude fleksibilnije pri štampanju i obezbeđuje dodatnu sigurnost dokumenata osiguravajući da samo autorizovani korisnik može da aktivira i pokupi dokumente sa uređaja. Autorizacija korisnika može biti rešena na različite načine, uključujući unos PIN broja ili korišćenjem ID kartica za korisnike za aktivaciju uređaja.

Adam Žilbe dalje komentariše: „Canon nastavlja da investira u svoj inovativni portfolio kancelarijskih rešenja visokim nivoim funkcionalnosti svojih uređaja. Uvođenje Canon paketa za kontrolu bezbednosti i troškova omogućiće manjim kompanijama da imaju koristi od poboljšane sigurnosti i knjigovodstvenih alata koje velike korporativne organizacije koriste već godinama.“

Canon paket za kontrolu bezbednosti i troškova namenjen je malim i srednjim preduzećima i sektorskim okruženjima korporacija sa najviše pet multifunkcijskih uređaja i do 50 korisnika, i dostupan je širom Evrope od 1. maja 2009. godine.

Leave a Reply