PC računari

Canon lansira platformu MFP štampača nove generacije – Canon imageRUNNER ADVANCE

Tečna integracija u konvencionalne kancelarijske sisteme omogućava jednostavno kreiranje ultimativne digitalne kancelarije

Canon Europe, globalni lider u tehnologijama digitalizacije i štampe dokumenata, objavio je lansiranje nove platforme za naprednu multifunkcijsku štampu – „Canon imageRUNNER ADVANCE”. Nova platforma omogućava kompaniji uvođenje potpuno novog asortimana multifunkcijskih uređaja (MFP) za primenu u poslovnim, kancelarijskim okruženjima i na tržištu manjih obima profesionalne štampe.

Novi kancelarijski uređaji – u serijama „imageRUNNER ADVANCE C5000” (30/35/45/51 strana u minuti) i „C7000” (55/65 strana u minuti) – projektovani su da odgovore na rastuće potrebe današnjih poslovnih okruženja. Pogodni za organizacije svih veličina, od malih i srednjih preduzeća do velikih korporacija, ovi uređaji pomažu kompanijama da postanu efikasnije – jednostavnijom integracijom u njihove tokove dokumenata nego ranije, manjim operativnim troškovima, unapređenom bezbednošću i manjim uticajem na životnu sredinu.

Pol Rountri, marketing menadžer sektora za upravljanje proizvodima i strategije, u kompaniji Canon Europe, komentariše: „Dokumenti su ‘žila kucavica’ svake organizacije. Kompanije svih veličina preko njih komuniciraju i razmenjuju ideje i kreativnost, prave rezervne kopije svog rada ili formalizuju ugovore. Uređaji serije „imageRUNNER ADVANCE” su pravi sistemi višestruke namene koji zaista prepoznaju važnost dokumenata u poslovanju. Naprednom štampom, procesiranjem, izdavanjem i komunikacijom, serija imageRUNNER ADVANCE poboljšava poslovne procese naših klijenata i glatko se integriše sa postojećim sistemima, čime formira pravu digitalnu kancelariju.”

Daljom nadgradnjom renomirane i uspešne „Canon iR“ serije, na osnovu detaljnog uvida u tržište i povratnih informacija prikupljenih od klijenata i partnera kompanije, nova generacija kolor multifunkcijskih uređaja donosi stotine poboljšanja. Novi napredni kontroler, na primer, ostvaruje bolje performanse naprednim procesiranjem, odn. obradom podataka. Dodatna poboljšanja Canonove „MEAP“ tehnologije, prve u ovoj industriji, i partnerstva sa vodećim dobavljačima softvera poput kompanija Adobe, Microsoft i NTWare, obezbeđuju direktnu integraciju sa kancelarijskim sistemima, što značajno doprinosi poslovnoj efikasnosti i bezbednosti.

imageRUNNER ADVANCE automatizuje procese praćene mnoštvom dokumenata i kanališe komunikaciju posredstvom dokumenata, čime povećava produktivnost radnika. Nova platforma takođe omogućava korisnicima da brzo skeniraju papirnu dokumentaciju i imaju je na višestrukim destinacijama. Podrška za veliki broj novih formata datoteka, uvedena na osnovu registrovanih potreba korisnika, uključujući i Adobe® PDF, Adobe® PDFA1b, Office Open XML i Reader Extensions – korisnicima olakšava da jednostavno rade sa fizičkim dokumentima, označavaju i dodaju komentare, ubacuju napomene ili čuvaju dokumente u dugoročnim arhivama.

Korisnički interfejs zasnovan na velikom i kvalitetnom kolor-ekranu osetljivom na dodir (TFT LCD), koji je ugrađen u svaki imageRUNNER ADVANCE uređaj, omogućava organizacijama da prilagode opcije na ekranu za svakog korisnika ponaosob. Korisnici mogu da personalizuju i ubrzaju pristup najrelevantnijim funkcijama za njihov konkretan posao preko automatizovanih radnih tokova, i do njih dođu u „jednom koraku”.

„Canon neprestano teži da proizvede inovativne uređaje koji unapređuju način na koji korisnici rade svoj posao,” nastavlja Rountri. „Ova imageRUNNER ADVANCE platforma je evolucija u tehnologiji kancelarijske štampe i upravljanju dokumentima. U procesu kreiranja potpuno nove arhitekture spojeni su unapređen dizajn i funkcionalnost i partnerstvo sa ekspertima, čime su postignute napredne performanse i upravljanje uređajima, vanserijski kvalitet i veća upotrebljivost.”

„imageRUNNER ADVANCE” serija takođe nudi i veću sigurnost dokumenata i povinuje se najrigoroznijim standardima sigurnosti u industriji. Organizacije mogu da usvoje kompletan asortiman ponuđenih sigurnosnih mera koje će zadovoljiti njihove potrebe. Sigurnost može da se postigne i preko ID kartica zaposlenih i „follow-me” štampanja kao i fizičkim uklanjanjem tvrdog-diska. Najvažniji i „osetljivi“ poslovni podaci mogu da se zaštite pomoću „Document Scan Lock Kit” paketa koji omogućava štampu sigurnosnog vodenog žiga na dokumentima, kao i preko „Adobe® LiveCycle Rights Management” servera pravila, koji omogućava kontrolisan pristup PDF formatima skeniranih dokumenata.

imageRUNNER ADVANCE je sa aspekta zaštite životne sredine projektovan vrhunski – uzet je u obzir svaki događaj u toku životnog ciklusa mašine i dokumenata koje ona proizvodi. Nova serija nudi najviše nivoe energetske efikasnosti u ovoj industriji, koji doprinose sveukupnom smanjenju proporcionalne emisije ugljendioksida i do 50 posto. U novoj seriji korišćena je bio-plastika za brojne spoljašnje delove uređaja, koji su takođe usaglašeni sa „Energy Star” i ROHS standardima i regulativom.

Canon je za imageRUNNER ADVANCE platformu razvio i novu verziju svog paketa softverskih rešenja – „iW360”. Novi „iW Desktop” softver omogućava korisniku da bolje „sarađuje” sa uređajem i lakše nego ikada kreira dokumente profesionalnog izgleda.

Pored „imageRUNNER ADVANCE C7000” i „C5000” serija Canon je lansirao i imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO seriju profesionalnih štamparskih uređaja. Ovi uređaji za manje obime štampe namenjeni su profesionalnim štamparima i dobavljačima uslužne štampe koji imaju zahteve za manjim obimima od korisnika „imagePRESS” serije.

„imageRUNNER ADVANCE” serija će u Evropi početi da se distribuira u četvrtom tromesečju 2009. godine.

Leave a Reply