PC računari

Canon lansirao dva nova 44-inčna brza kolor produkcijska štampača

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, lansirala je dva nova 44-inčna brza kolor produkcijska štampača velikog formata – petokolorni imagePROGRAF iPF815iPF825, namenjena za CAD i GIS primenu. Velike brzine štampanja i izuzetnog kvaliteta slike, ovi štampači su dizajnirani tako da se mogu primenjivati u arhitekturi, inženjerstvu i građevinarstvu (AEC), mehaničkom CAD (MCAD), elektronskom diazajnu (EDA), geografskim informatičkim sistemima (GIS), Point of Sale (POS) i drugim oblastima.

Modeli imagePROGRAF iPF815 i iPF825 naslednici su modela iPF810iPF820. Ovi unapređeni modeli i dalje postižu štampanje velikih formata izuzetnog kvaliteta i živih boja pri velikim brzinama. Pored toga, omogućeno je praćenje troškova, uveden je administratorski režim, povećan je hard disk, sa više prostora za procesuiranje dokumenata, dok je HP-GL/2 podrška poboljšana.

Novi softver za praćenje troškova moćna je opcija koja je namenjena preciznom praćenju korišćenja štampača i ostalih informacija koje korisnicima omogućavaju obračunavanje troškova štampe. Ugrađen režim Economy Print, idealno pomaže u smanjenju ukupnih troškova produkcije i potrošnje boje.

Novi administratorski režim donosi veću bezbednost, kontrolu i efikasnost u umreženim okruženjima. Oba modela štampača poseduju i do 29 korisničkih inboksa zaštićenih lozinkom.

Hard disk od 160GB duplo je veći nego kod prethodnih modela, i sadrži opciju za sigurno brisanje. Modeli iPF815 i iPF825 imaju i memoriju od 32GB, što je impresivno u odnosu na 3GB koliko su imali prethodni modeli, jer još efikasnije omogućavaju štampanje velikih formata.

Oba modela imaju USB 2.0 priključke za brzo povezivanje, dok model iPF825 ima i prenosivu korpu za izlazne medije. Poboljšana HP-GL/2 podrška omogućava da se štampanje projekata zasnovanih na najpopularnijim CAD aplikacijama procesuira još efikasnije.

Ovi 44-inčni štampači postižu izuzetnu linijsku reprodukciju, sa minimalnom širinom linije od 0,02mm. Pravo štampanje visoke rezolucije od 1.200 dpi svedoči o tome da imagePROGRAF iPF825 i iPF815 postižu vrhunski kvalitet slike.

Oba modela mogu štampati kolor plot veličine A1, u punoj gustini, za 24 sekunde, i do 120 plotova veličine A1 za sat vremena. Plotove veličine A0 štampaju za 45 sekundi.

Novi modeli omogućavaju štampanje velike površine sa ivicom od svega 3 mm (0,12 inča), a na sjajnom/polusjajnom papiru moguće je štampanje bez ivice i do 42 inča. To štedi vreme potrebno za finiširanje, a samopokrećuće rotaciono sečivo koje startuje čim se štampanje završi omogućava nesputani radni tok.

„Hot Swap“, rezervoari za boju velikog kapaciteta, još jedna su karakteristika koja povećava produktivnost oba modela, jer se mogu zameniti bez prekidanja procesa štampanja. Oba modela imaju mat crne kertridže na bazi pigmenta od 330ml ili 700ml, i crne, cijan, magenta i žute kertridže na bazi boje.

„24-inčni iPF650iPF655, kao i 36-inčni iPF750 i iPF755 već su ostvarili veliki uspeh i popularnost na CAD i GIS tržištima. Razvoj 44-inčnih modela obogatio je našu ponudu na ovim tržištima, uključujući revolucionarne osobine koje maksimizuju produktivnost i upotrebljivost. Spajajući osobine i funkcionalnost, najnoviji modeli iz ponude štampača velikih formata mogu se pohvaliti najvećim brzinama štampe, preciznosti i izbora funkcija koje postoje na CAD/GIS i produkcijskim tržištima,“ rekao je Juiči Mijano, direktor za rešenja štampe velikih fromata, Canon Europe.

Leave a Reply