PC računari

Canon lansirao novi imagePROGRAF iPF510

Kompanija Canon Europe, lansirala je štampač velikih formata 17-inčni imagePROGRAF iPF510, kao zamenu za uspešni model imagePROGRAF LP17. Kao odgovor na zahteve korisnika, ovaj model podržava HP-GL/2 i HP-RTL, što ga čini posebno privlačnim na CAD i GIS tržištima. Novi imagePROGRAF iPF510 kompatibilan je sa operativnim sistemima Microsoft Windows 7 (32-bitnim i 64-bitnim) i Apple Macintosh OSX.

Nudeći kvalitet štampe, visoke performanse i isplativost, koje današnje tržište zahteva od štampača, imagePROGRAF iPF510 dizajniran je da zadovolji potrebe internog štampanja u segmentima maloprodaje, ugostiteljstva, zdravstva, obrazovanja, javnog sektora ili transporta. Prednosti novog modela su smanjena buka i slab karbonski otisak, što ga čini pogodnim za instaliranje u kancelarijskom okruženju.

Jednostavni softver omogućava brzo štampanje velikih formata, poput promo materijala za POS mesta, postera i reklama, kao i kancelarijska dokumenta, mape i CAD aplikacije. Uz sistem reaktivnih mastila (Reactive ink system), ovaj štampač koristi četiri visoko postojana solventna mastila – sijan, magentu, žutu i crnu, kao i dva pigmentna mat crna mastila – što omogućava štampanje postera bez margina, jasnih tekstualnih dokumenata i preciznih tehničkih crteža.

Uz imagePROGRAF iPF510 isporučuje se i PosterArtist Life softver, koji svakom korisniku olakšava kreiranje velikog broja različitih postera, u samo nekoliko jednostavnih koraka. PosterArtist v2.20, nova verzija kompletnog PosterArtist paketa, dostupna je zasebno. Podržava operativne sisteme: Windows XP, Windows Vista i Windows 7 (32-bitni i 64-bitni), sadrži nove ilustracije i može se koristiti sa ostalim Canon štampačima.

ImagePROGRAF iPF510 dostupan je u Evropi od 1. aprila 2011.

Leave a Reply