PC računari

Canon nagrađen za energetsku efikasnosti i inovativnost

Organizacija Buyers Laboratory LLC (BLI) dodelila je kompaniji Canon, svetskom lideru u rešenjima za grafiku, sedam priznanja za energetsku efikasnost: šest nagrada za izvanredna dostignuća i nagradu za najbolju seriju proizvoda.

IZVANREDNA DOSTIGNUĆA U ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI

Šest Canon uređaja – imageRUNNER ADVANCE 6075 Series (75-ppm), imageRUNNER ADVANCE 4051i (51-ppm), imageRUNNER ADVANCE 4025i (25-ppm), imageRUNNER ADVANCE C2030i (30-ppm), i-SENSYS LBP6670dn (33-ppm) i i-SENSYS LBP6680x (33-ppm) je dobilo priznanje za izvanrednu energetsku efikasnost nakon temeljnih laboratorijskih testova organizacije BLI.

U testu koji simulira realno radno okruženje, Canonovi uređaji su trošili između 37 i 62 odsto manje energije od konkurentskih rešenja. Pored toga, oni imaju niz ekoloških funkcija koje korisnicima omogućavaju da smanje uticaj na okruženje, a među njima su pregled pre štampanja, režim uštede tonera, automatska dvostrana štampa, kao i faks i sken funkcija bez punog zagrevanja uređaja.

ENERGETSKI EFIKASNA SERIJA PROIZVODA

Canonova A3 serija multifunkcijskih uređaja dobila je nagradu za seriju proizvoda godine. Serija A3 sastoji se od uređaja imageRUNNER ADVANCE C2020i, 4025i, C2030i, C5035i, 4051i, C5255 Series, C5051i, 6075 Series, i iR 3245i. U poređenju s konkurentskim modelima, Canonovi uređaji su trošili od 37 do 62 odsto manje energije.

„Canonova posvećenost energetski efikasnim proizvodima jasno je vidljiva poslednjih nekoliko godina. Ali do sada nismo imali prilike da probamo kompletnu seriju proizvoda“, rekao je Pit Emori, menadžer za laboratorijske testove u kompaniji BLI. „Sada, s izuzetno energetski efikasnim crno-belim i uređajima u boji, sa brzinama od 20 do 75 stranica u minutu, lako je uočiti da Canonova A3 serija troši znatno manje energije u odnosu na prosek.“

„Kompanija Canon posvećena je tome da korisnicima omogući da koriste najnovija i najnaprednija rešenja za grafiku koja su energetski efikasna i povoljna za okruženje. Oduševljeni smo što su rigorozni laboratorijski testovi organizacije BLI istakli našu mogućnost da zadovoljimo potrebe korisnika za ekološki odgovornim proizvodima. Tokom proteklih godina osvojili smo 18 BLI priznanja za izuzetno postignuće. Izvanredan je uspeh što su naši A3 i A4 proizvodi prepoznati po malom uticaju na okruženje, za šta smo dobili i priznanje za energetsku efikasnost serije proizvoda“, rekao je Pol Rauntri, direktor marketinga i prodaje za Evropu u kompaniji Canon Europe.

Informacije o Canon Europe

Canon Europe obuhvata regionalne poslove prodaje i marketinga za korporaciju Canon, sa predstavništvima u 116 zemalja i preko 11 000 zaposlenih u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Osnovan je 1937. sa jasnim ciljem da aparat vrhunskog kvaliteta učini dostupnim potrošačima, a Canon neumorna pasija za Power of Image (moć slike) od tada je raširila Canon tehnologiju na brojna tržišta i dovela Canon na mesto vodećeg u svetu po pitanju kako potrošačkih tako i poslovnih rešenja na polju fotografije. Njegova rešenja obuhvataju proizvode od digitalnih kompaktnih i SLR kamera, preko objektiva za profesionalno snimanje i prenosivih X-ray (rentgenski zraci) mašina do multifunkcionalnih i štampača za produkciju, a sve to upotpunjeno nizom usluga sa dodatnom vrednošću.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj, ne bi li došao do najpotpunijih i najinovativnijih proizvoda i usluga koje bi zadovoljile kreativne potrebe potrošača. Od fotografa-amatera, do štamparskih preduzeća, Canon čini da svaki potrošač razume njihovu spostvenu strast za fotografijom.

Canon veruje da je razumevanje potreba društva i okoline sastavni deo dobre poslovne prakse. Ovo je i deo njihove korporativne filozofije Kyosei ‘Živeti i raditi zajedno za opšte dobro’.

Leave a Reply