PC računari

Canon PIXMA MG6150

Canon PIXMA MG6150 je fizički posmatrano jedan od najlepših multifunksijskih uređaja koje smo videli u poslednjih nekoliko godina.

U pogledu izrade nema greške, sve je dovedeno do perfekcije, od konstrukcije do upotrebljenih mterijala, po čemu je zapravo ovaj brend i najpoznatiji. Jedina zamerka ide na finiš, koji je na žalost glossy, što automatski iziskuje zahtevnije održavanje, ali sa druge strane daje na atraktivnosti proizvodu. E sada, ako to stavimo po strani, kao nešto što nije primarno i okrenemo se funkcionalnosti mašine, onda možemo reći da je PIXMA MG6150 zaista nešto posebno u svakom smislu. Krenimo od konektivnosti, koja je najbitnija stavka u pogledu interakcije sa drugim proizvodima.

WiFi modul se u takvoj postavci onda podrazumeva, kao i čitači kartica, ali i PictBridge port za slučaj da korisnik želi da ima baš direktno posredstvo sa mašinom. Iako nas je izostavljanje BT (čitaj Bluetooth) adaptera pomalo iznerviralo, stvar popravlja prisustvo LAN konektora, a to znači da se ovaj multifunkcionalac može deliti u mreži – zaključujemo da ima mesta za njega u kancelariji – znaimljivo, baš zanimljivo. Opet, ako pripade nekoj starijoj generaciji koja sve vrste komunikacije PC – druge mašine vidi kroz kablove, tu je i standardna USB 2.0 veza i to sa punom podrškom za sve (bar nama) poznate Operativne Sisteme.

Pošto smo prošetali komunikacionom mrežom, pažnju selimo ka još jednom bitnom delu, a to je upravljanje uređajem, koje je rešeno preko vrhunski osmišljene kontrolne tabele, sastavljene od velikog broja tastera i displeja na kom možte odraditi raznorazne korekcije na fotografijama, čak i ukloniti distorzije ili crveno oko. Naravno, za to najveća zasluga ide implementiranom softveru u koji je kompanija uložila mnogo truda, rada i novca. Od drugih fizički bitnih stvari napomenućemo još solidno rešen ulazno-izlazni blok, kao i upotrebu šest odvojenih mastila. To u kombinaciji sa veličinom kapljice od 1 pl, donosi realnom radu visok stepen detaljnosti i daleko bolju reprodukciju pigmenata.

Inače, na svim našim testovima testirana PIXMA je ostvarila zavidne rezultate, pogotovo u segmentu koji se zove štampa sitnih fragmenata na fotosima. Do sada nismo imali priliku da vidimo tako dobru jasnoću u ovoj klasi mašina i naprosto se pitamo može li se još bolje? U ovom momentu teško, kažu momci iz Canon-a, ali i poručuju da rade na još ozbiljnijim modelima, koji će biti bazirani upravo na konstrukciji MG6150 multifunkcionalca. Nade dakle ima, još samo da cena otiska bude malo pristupačnija, pa da svako od nas običnih smrtnika, poseduje jednu ovakvu foto laboratoriju u kući!

Cena (sa PDV-om): oko 20.000,00 dinara
Kontakt: Canon, www.canon.rs

Leave a Reply