PC računari

Napravite i prodajte fotografije galerijskog kvaliteta: PIXMA Pro9500 Mark II

Kompanija Canon je predstavila moćan novi alat koji će omogućiti profesionalnim fotografima da naprave otiske galerijskog kvaliteta za izložbe i prodaju. PIXMA Pro9500 Mark II je svestran inkdžet štampač sa pigmentom 10 boja, sposoban da napravi izuzetne dugotrajne otiske veličine do A3+ formata ili 14 inča širine.

Slike baš kakve su i planirane

Za izuzetnu preciznost boja i skala, PIXMA Pro9500 Mark II koristi sistem pigmentnih pojedinačnih mastila u 10 boja kao standard, uključujući mat crnu i foto crnu, što omogućava fotografima da štampaju i na sjajnim i na mat medijima bez potreba da menjaju rezervoare sa mastilom.

Pravi medij – za bilo koju sliku

Pronalaženje pravog medija za štampu je presudno za pretvaranje slike u proizvod za prodaju. Radi maksimizacije potencijalnog profita PIXMA Pro9500 Mark II štampa na sveobuhvatnom opsegu Canon medija i medija drugih proizvođača. Mogu se odštampati divni, visokokvalitetni otisci na Canon medijima visokog sjaja bez diferencijala pocrnjenja ili sjaja; ostali podržani Canon mediji uključuju polu-sjajni, mat foto papir i medije za finu umetnost.

PIXMA Pro9500 Mark II podržava ICC profile za mnoge specijalne medije. Ovo uključuje Baryta vrste, platna i brojne medije za finu umetnost vodećih proizvođača, uključujući „Canson“, „Hahnemühle“, „Innova“, „Moab“, „Somerset“, „Crane“, „PCM“ i „Pictorico“. Radi dodatne fleksibilnosti mogu se kreirati prilagođeni ICC profili korišćenjem Canon softvera „Colour Management Tool Pro 2“ sa izboranim X-Rite spektrofotometrima.

Dodata je sposobnost štampe od 16 bita po kanalu i dostupno je 276 biliona različitih boja što nudi izuzetno blage gradacije tonova i kod crno belih i kod otisaka u boji. Namenska monohromatska mastila minimizuju probleme kao što je razlivanje boje i omogućava fotografima da reprodukuju blaži raspon neutralnih tonova i sivih tonova.

Novina modela PIXMA Pro9500 Mark II je opcija korekcije ambijentalnog osvetljenja korišćenjem Canon „Kyuanos“ tehnologije1. Korisnici mogu da izaberu vrstu osvetljenja koja će biti prikazana na otisku, boje u konačnoj štampi se onda automatski prilagođavaju kako bi osigurale da prikazani rezultati izgledaju baš kao što je fotograf nameravao.

Otisci koji traju

Dugotrajni otisci su ključni za prodaju ili prikazivanje vaših slika sa pouzdanošću. PIXMA Pro9500 Mark II koristi Canon LUCIA pigmentna mastila, koja su posebno napravljena da daju dugotrajne otiske koji zadržavaju svoju izražajnost za buduće generacije.

Projektovan za profesionalne fotografe

Profesionalni fotografi mogu da integrišu štampač PIXMA Pro9500 Mark II direktno u radni tok koristeći „plug-in“ „Canon Easy-PhotoPrint Pro“ koji je uključen u paket i koji omogućava direktno štampanje iz aplikacije „Adobe Photoshop“ i softvera „Adobe Photoshop Elements“2. Korisnici Canon EOS fotoaparata mogu da koriste ovaj „plug-in“ za štampu RAW fajlova direktno preko softvera „Canon Digital Photo Professional“.

PIXMA Pro9500 Mark II je projektovana da istrpi rigorozna opterećenja u radu profesionalnih fotografa. Njen otporni dizajn – napravljena je oko čvrste čelične šasije debljine 1,6 mm – izdržava teško korišćenje i ima pouzdano konzistetne performanse.

„PIXMA Pro9500 Mark II je za fotografe koji su ozbiljni u nameri da izlažu i prodaju svoje slike,“ rekao je Rajner Fueres (Rainer Fuehres), čelnik evropskog ogranka Canon Consumer Imaging. „Čak i na medijima visokog sjaja, rezultati su dosledno zadivljujući.“

Ključne karakteristike: PIXMA Pro9500 Mark II

* Profesionalni inkdžet štampač formata A3+ i 14 inča
* 10 pojedinačnih mastila
* „Lucia“ pigmentna mastila za dugotrajne fotografije
* Štampa na izuzetno sjajnim medijima
* Izuzetni neutralni monohromatski otisci
* Arhivski otisci na medijima za finu umetnost
* U paket su uključeni „Adobe Photoshop Elements 6“ i Canon „Easy-PhotoPrint Pro“ plug-in softver
* Štampanje fotografija 16-bita po kanalu
* Mogućnost korekcije ambijentalnog osvetljenja
* Podržan rad sa velikim brojem Canon medija i medija drugih proizvođača
* Ravan put medija
* Direktna štampa na DVD/CD

Leave a Reply