PC računari

Canon počeo sa prodajom štampača kompanije Océ

Canon je predstavio  svoju saradnju sa kompanijom Océ na Canon EXPO 2010 u Parizu. Canon EXPO je globalni sajam tehnologije koji se održava svakih pet godina. Proizvodi i rešenja kompanija Canon i Océ po prvi put su predstavljeni zajedno na ovom sajmu, što je rezultiralo najbogatijim, trenutno dostupnim, portfoliom sistema za produkciju i štampanje velikih formata.

U martu 2010, Canon je postao većinski vlasnik kompanije Océ i time sa namerom da postane svetski lider u štamparskoj industriji. Canon i Océ zajednički rade i na globalnoj i na lokalnoj integraciji. Oni nastoje da zajedničkim snagama izađu u susret potrošačima i dovedu nove tehnologije na tržište.

Prvi koraci u kreiranju zajedničkog portfolia načinjeni su u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi. Kao proširenje dosadašnje međusobne ponude, prvi proizvodi kompanije Océ koji će krajem godine biti prodavani Canonovim kanalima pripadaju seriji Océ VarioPrint 6000 Ultra.

Canon i Océ  će ponuditi svoj zajednički portfolio štampača velikih formata, sa pratećom podrškom, svojim tekućim i potencijalnim distributerima, kojima će tako biti ojačana pozicija na tržištu.

Océ već  distribuira određen broj Canonovih štamparskih sistema svojim kanalima prodaje. Prvi Canonovi proizvodi koji se tako prodaju pripadaju imagePRESS colour serijama, u koje spadaju imagePRESS C6000 i C7000, što je objavljeno u maju 2010. Ovim putem dostupni su produkcijski štampači iz serija imageRUNNER  ADVANCE 8000 i imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO. Océ je nedavno najavio i prodaju Canonove serije crno-belih multifunckijskih štampača iz serije imageRUNNER ADVANCE 6000 i kolor iz serije imageRUNNER  ADVANCE C5000, namenjenih kancelarijskom štampanju.

Kupcima u Americi i Nemačkoj već su dostupni Canonovi štamparski sistemi iz serija imagePRESS C6000, C7000 i imageRUNNER 8000, zahvaljujući distributivnim kanalima kompanije Océ.

Mnogi proizvodi kompanije Océ predstavljeni su na ovom sajmu. Među njima se našao i monohromni dupleks štampač velike brzine, Océ VarioPrint 6320 Ultra, kao i kolor produkcijski štampač velike brzine Océ JetStream 1000. Kao dopuna Canonovoj ponudi rešenja za štampanje velikih formata, izloženi su i Océ ColorWave 600 i Océ Arizona 550XT.  Na ovom sajmu zajednički su predstavljena rešenja za poslovni tok proizvodnje i slanje sadržaja za štampanje putem Weba, čime je demonstrirana uzajamna kompatibilnost hardvera i softvera oba proizvođača.

„Bliska saradnja između Canona i kompanije Océ omogućiće bogatiju ponudu našim kupcima,“ rekao je Dejvid Presket, direktor sektora za profesionalno štampanje, Canon Europe. „Nadamo se da će ova saradnja omogućiti našim kupcima veće zadovoljstvo i pružiti im sigurnost da krenu ka novim poslovnim mogućnostima. Zajedničkim snagama ćemo ih podržavati u tome,“ dodao je Presket.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo prodavati Canonove štamparske sisteme zajedno sa Océ PRISMA softverom i tako kupcima ponuditi potpuna rešenja za njihove potrebe,“ rekao je Nik Klitsie, potpredsednik grupe za poslovna rešenja štampanja dokumenata, u kompaniji Océ. „Saradnja je intenzivirana dosadašnjim rezultatima prodaje, pa se nadamo njenom produbljivanju.“

Canon i Océ  zajednički rade na tome da potrošačima omoguće kupovinu proizvoda iz obe kompanije uz punu prateću podršku kako bi zadovoljili sve veće potrebe produkcijskog štampanja. Canonovi proizvodi distribuirani kanalima kompanije Océ prodaju se sa znakom Canon a proizvodi kompanije Océ distribuirani Canonovim kanalima sa znakom Océ.

Leave a Reply