PC računari

Canon postavio novi standard modelom instalacionog projektora WUX4000

Kompanija Canon je lansirala novi, vodeći model projektora u  XEED seriji visokih performansi. WUX4000 je Canonov prvi projektor iz XEED serije koji ima mogućnost izbora objektiva i motorizovanog pomeranja objektiva. Kombinujući izuzetan kvalitet slike sa visokim performansama i lakim održavanjem, ovaj projektor je idealno rešenje za korporativno okruženje, ustanove za visoko obrazovanje, sa primenom u dizajnu, što Canon postavlja na samo pročelje AV tržišta.

XEED kvalitet slike – razlika je jasna

WUX4000, iz serije XEED iskoristio je prednosti Canonove LCOS tehnologije, projektujući verodostojne boje i sliku bez efekta mreže pri uobičajenoj WUXGA rezoluciji (1920×1200 piksela). Kombinovanje celovitih LCOS slika i vrlo visoke rezolucije podrazumeva da je svaki detalj slike sačuvan, sa jasnim projektovanjem sitnog teksta i finih linija. Kako je reč o LCOS projektoru, WUX4000 ima mogućnost izuzetno fine gradacije kolor i sivih tonova – što ga stavlja ispred mnogih jednočipnih DLP modela.

Sa osvetljenošću od 4.000 lumena i kontrastom od 1000:1, Canonov WUX4000 ističe se na polju fotografskih slika, na kojem žive boje jasno nadmašuju mnoge druge WUXGA instalacione projektore.  Standardna WUXGA resolucija modela WUX4000 projektuje sliku promera 16:10, što ga čini idealnim za upotrebu uz današnju generaciju PC i Macintosh notebook kompjutera. Stoga je WUX4000 odličan izbor za instaliranje u bilo kojoj sali za sastanke, studiju, laboratoriji ili kancelariji, gde se zahteva oštra, čista i profesionalna prezentacija.

Instaliranje podržano u širokom rasponu okruženja

WUX4000 je Canonov najfleksibilniji projektor do danas, dizajniran da zadovolji potrebe najšireg mogućeg opsega instalacionih okruženja. Uz WUX4000 idu i tri opciona objektiva: standardni objektiv za zumiranje (RS-IL01ST), dugi objektiv za zumiranje (RS-IL02LZ) i širokougaoni objektiv sa fiksiranim fokusom (RS-IL03WF) – od kojih je poslednji posebno prilagođen za pozadinsku projekciju. Uobičajeni kvalitet Canonovih optičkih proizvoda je garantovan, uz zadržavanje najvećeg stepena ovetljenosti i geometrije slike, bilo koji objektiv da je upotrebljen.

Ono što je najvažnije za instaliranje modela WUX4000, jeste to da motorizovano, horizontalno i vertikalno pomeranje objektiva, omogućava premeštanje slike bez smanjenja kvaliteta koje nastaje „keystone“ korigivanjem. WUX4000 se može instalirati bez prethodnog podešavanja ose objektiva sa centrom projekcije. Ovo je izutetno korisno tamo gde postoje opstrukcije kao što sto su svetlosne instalacije ili klima uređaji. Ovaj projektor se takođe može vertikalno instalirati, što omogućava direktnu projekciju na pod ili plafon.

Lako i jeftino održavanje

WUX4000 je optimizovan za lako održavanje, modularno dizajniran tako da je lampu i filter za vazduh moguće lako zameniti bez deinstaliranja samog projektora. To drastično smanjuje utrošak vremena. Uz to, moguće je zameniti izvesne optičke filtere bez rasklapanja većeg obima.

Učinak hlađenja je povećan optimizovanjem unutrašnjeg dizajna i usmeravanjem odvojenih mlazeva vazduha prema lampi i prema LCOS panelima. QuietMode, opcija koja snižava radnu buku na samo 36dBA, takođe produžava životni vek lampe sa 3.000 sati na maksimum od 4.000 sati rada.

Laki intergisanje i povezivanje

WUX4000 podržava PJLink, standardni protokol dizajniran da pojednostavi instalaciju projektora i sistem kontrole različitih proizvođača. To olakšava integrisanje Canonovog WUX4000 u mešano okruženje, kao i nadogradnju već  postojećih sistema.

WUX4000 se može povezati direktno sa mrežom za kontrolu i monitoring, a uz njega ide i daljinski upravljač koji se može programirati za rad na bilo kojem od četiri infracrvena kanala. To omogućava nezavisnu kontrolu više WUG4000 projektora u istoj prostoriji. Ovaj daljinski upravljač  može se podesiti za rad na sva četiri infracrvena kanala simultano.

Džulijan Rutland, direktor za rešenja i proizvode vizuelne komunikacije, Canon Europe, izjavio je: „WUX4000 je važna novost na tržištu instalacionih projektora visoke rezolucije. Ovaj model nudi više nivoa kvaliteta slike i osvetljenosti koji se mogu takmičiti sa skupljim WUXGA instalacionim proizvodima – što predstavlja pravu alternativu na ovom vrlo konkurentskom segmentu tržišta. Do sada su vrlo pozitivne povratne informacije stizale do nas, što ukazuje na to da je reč o proizvodu na koji se čekalo.“

Osnovne karakteristike XEED WUG4000:

  • Matična WUXGA rezolucija (1920 x 1200 piksela) i Full HD rezolucija (1080p)
  • LCOS tehnologija za besprekorne slike
  • 4.000 lumena i konstrast od 1000:1
  • Motorizovano vertikalno i horizontalno pomeranje objektiva, zuma i fokusa
  • Tri vrste objektiva
  • DVI priključak sa HDMI konektorom za podržku digitalnoj slici
  • Mrežni port za kontorlu i monitoring, kompatibilan sa PJLink platformom

Leave a Reply