PC računari

Canon predstavio dva kolor štampača velikog formata

Kompanija Canon Europe, globalni lider u rešenjima slike lansirala je dva nova kolor štampača velikog formata – 24-inčni imagePROGRAF iPF6300S i 44-inčni imagePROGRAF iPF8300S. Postižući izuzetan kvalitet slike upotrebom osmobojnog LUCIA EX sistema pigmentiranih mastila, novi modeli obezbeđuju savršeni balans između kvaliteta, produktivnosti i ukupnog troška vlasništva (TCO). Idealni su za tržište produkcijskog i kancelarijskog štampanja, kao i za izradu probnih otisaka i fotografija.

ImagePROGRAF iPF6300S, naslednik modela iPF6000S, i imagePROGRAF iPF8300S, razvijeni su da upotpune Canonovu ponudu štampača velikih formata, naročito grupu modela imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 i iPF8000S. Pored široke skale boja, izuzetne reprodukcije crne boje kao i izuzetne otpornosti na ogrebotine, po kojima su iPF6300, iPF6350 i iPF8300 već poznati, nove modele krasi i veća brzina štampanja, široka kompatibilnost u okviru radnog toka kao i smanjenje ukupnog troška vlasništva (TCO). Širi kolor gamut nove modele čini daleko preciznijim, dok im je kolor profil, dizajniran za izradu postera, dao prednost u grafičkoj produkciji.

Produktivnost je unapređena novim rasporedom mlaznica i opcijom štampanja u “Fast” modu, koja udvostručuje brzinu štampanja, a zadržava isti kvalitet štampe kao pri regularnoj brzini. Ovo je izuzetno pogodno za štampanje postera i POS materijala, naročito kada je vreme obrade vremenski ograničeno.

Novi štampači imaju modove koji korisnicima omogućavaju da se, u skladu s potrebama, opredeljuju za različit kvalitet štampe. “Proof” mod (Probni mod) proizvodi jasniji tekst i linije, što je idealno za izradu probnih otisaka, dok “Image” mod (mod Slike) omogućava štampanje teksta i linija visoke preciznosti, bez usporavanja rada, pa je pogodan u situacijama kada je preciznost bitnija od vremena. “Economy” mod (Ekonomičan mod) smanjuje upotrebu mastila za gotovo 50%, što je pogodno za proizvodnju postera za unutrašnju upotrebu ili za proveru preloma tokom probnog štampanja.

Novi modeli kompatibilni su sa velikim brojem glavnih procesora rasterske slike (RIP), uključujući: Onyx, CGS, EFI, Ergosoft, GMG, SCP, AIT Shiraz, Four Pees, Caldera, ColorGATE, DEV Studio and Eisfeld (PosterJet), pa ih je moguće integrisati u radni tok. Oba modela imaju ugrađen hard disk od 160 GB, na kome je moguće čuvati velike projekte kojima se lako pristupa preko LCD kontrolne table. Produktivnost je dalje unapređena podrškom za Gigabit Ethernet, jer omogućava brz prenos podataka, dokumenata i projekata za štampu velikog obima.

Oba modela laka su za rukovanje, i bez intenzivne obuke, što ih čini idealnim za upotrebu u kompanijama koje se ne bave štampanjem, a postere i štampani materijal žele da obave u svojim prostorijama. Drajver štampača može se formirati prema potrebama korisnika, dok se štampanje može nadgledati sa velike, svetle LCD kontrolne table. Uz pomoć plug-in podrške za Microsoft Office i PosterArtist LT softver, čak i korisnici koji se ne razumeju u dizajn mogu da kreiraju postere, promo materijal, tabele za prezentacije i ostala dokumenta velikog formata koji izgledaju profesionalno. Nova verzija punog PosterArtist paketa – PosterArtist V2.20 – dostupna je zasebno i pored podrške za sisteme Windows XP, Windows Vista i Windows 7, ima i nove opcije i može se koristiti na ostalim Canon štampačima. Dizajnerima i profesionalnim fotografima namenjena je Canon plug-in podrška za Adobe Photoshop, pa je moguće štampati slike velike preciznosti obrađene ovim softverom.

Funkcija kojom se broje štampane stranice i vezani troškovi, omogućava korisnicima kontrolu troškova štampe istovremeno im pomažući da razumeju i upravljaju potrošnjom papira. Nekoliko “alert” funkcija (funkcije upozoravanja) dizajnirano je sa ciljem da se poboljša produktivnost. Model iPF8300S izdaje audio obaveštenje kada je potrebno zameniti rezervoare mastila, što je kod oba nova modela moguće uraditi i u toku štampanja, zahvaljujući Canon “Hot Swap” sistemu mastila. Pored ovoga, moguće je mejlom, poslatim ili na kompjuter ili mobilni telefon, obavestiti korisnika da je štampanje završeno, da se dogodila greška ili da je vreme za zamenu potrošnih delova.

“ImagePROGRAF iPF6300S i iPF8300S sveobuhvatna su rešenja za laku, brzu i kvalitetnu produkciju probnih otisaka, fotografija, postera i POS materijala”, rekao je Juiči Mijano, direktor za rešenja velikih formata, Canon Europe. “Ovi novi modeli u našoj ponudi omogućiće Canonu da pribavi veći udeo na tržištu štampača velikih formata i iskoristi nove mogućnosti koje nudi sve veća potražnja za rešenjima štampača ovog tipa za primenu unutrar kompanija.”

Novi modeli predstavljeni su na štandu Canon Middle East na sajmu Gulf Print & Pack, na kojem Canon i Océ zajedno izlažu svoju kompletnu ponudu proizvoda i rešenja kako sistema za produkciju tako i sistema za štampanje velikih formata, koji se nalaze na tržištu profesionalnog štampanja. Ovim štandom, kojim je Canon ostvario najveće prisustvo do sada na ovom sajmu, potvrđena je stalna posvećenost kompanije tržištu profesionalnog štampanja na Bliskom istoku i u Severnoj Africi.

Modeli imagePROGRAF iPF6300S i iPF8300S dostupni su u Evropi od 1. aprila 2011.

Leave a Reply