PC računari

Canon predstavio novi skener čekova

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, lansirala je Canon imageFORMULA CR-50, najnoviji skener čekova. Kompaktan i isplativ, novi uređaj ispunjava potrebe stonog skeniranja čekova, vaučera i kupona, brzinom i do 50 čekova u minuti.

Novi, softverski unapređen model nadomešćuje prethodni, uspešni CR-55. Idealan je za kompanije koje imaju potrebu za efikasnim skeniranjem i čitanjem čekova u svojim filijalama ili centralama. Canonov imageFORMULA CR-50 omogućava napredno i isplativo plaćanje čekovima.

Prepoznavanje zapisa magnetnim mastilom, osnaženo tehnologijom za prepoznavanje optičkih znakova, povećava tačnost očitavanja i štedi vreme zaposlenih.

ImageFORMULA CR-50 ima više moćnih funkcija za obradu slike, čime se postižu impresivni kvalitet i oštrina snimaka. „Fino Filtriranje Teksta“ (Fine Text Filtering) smanjuje nepotrebnu „buku“ na slikama sa šarenom pozadinom. Aktivacijom ugrađenog imprintera, sa korisnim upozorenjem na nizak nivo mastila, mogu se štampati odobrenja direktno na čeku, čime se ispunjavaju revizorski zahtevi. Funkcija „dodatka“ za štampanje, služi štampanju podataka koji se ponavljaju ili su preuzeti sa čeka, direktno na skeniranu sliku.

„Na mnogim tržištima čekovi su i dalje važno sredstvo plaćanja. Neke kompanije teže decentralizaciji procesa, tako što skeniranje i prikupljanje podataka sa korisničkih čekova obavljaju u nekoj od svojih filijala, pa su u potrazi za bržim i isplativijim rešenjima procesa plaćanja. Novi ultrakompaktni skener čekova CR-50 savršen je za okruženja u kojima pojedinac mora precizno da skenira ček na malim blagajničkim pultovima ili stolovima“, izjavio je Šon Suemacu, Direktor za rešenja skeniranja dokumenata, Canon Europe.

Zahvaljujući Canonovoj tehnologiji tretiranja papira, svi čekovi se obrađuju bez prekidanja. CR-50 ima infracrvenu detekciju duplog uvlačenja i funkciju podešavanja debljine papira, čime je smanjen rizik od zagušenja.

Za sektore, poput bankarskog ili finansijskog, koji posluju zahvaljujući specijalističkim programima, imageFORMULA CR-50 dostupan je uz SDK koji programerima omogućava nesmetano integrisanje aplikacija i softvera treće strane u postojeći radni tok.

Najnoviji skener čekova imageFORMULA CR-50 dostupan je na evropskom tržištu od juna 2011. godine.

Leave a Reply