PC računari

Canon predstavio skenere poslovnih dokumenata za Apple Mac

Canonovi najnoviji skeneri za dokumente odgovor su na sve rašireniju upotrebu Mac porodice računara u kreativnoj industriji, te na poslovnom tržištu

Kompanija Canon Europe, vodeći svetski dobavljač digitalnih grafičkih tehnologija, predstavila je skenere Canon imageFORMULA DR-2010M i DR-2510M, svoje prve skenere poslovnih dokumenata kompatibilne sa Apple Macintosh računarima, a namenjene kreativnoj industriji i širem poslovnom tržištu.

Canonovi klijenti koji koriste Mac računare sada će moći da koriste sve prednosti profesionalne tehnologije skeniranja koja je dostupna za uređaje sa Windows sistemom. Skeneri DR-2010M i DR-2510M odlikuju se istim kompaktnim dizajnom, jednostavnošću korišćenja i pouzdanim svojstvima skeniranja kao i popularni Canonovi skeneri DR-2010C i DR-2510C u verziji za Windows.

Gartner je nedavno predvideo da će Apple u razdoblju od 2008. do 2011.* udvostručiti svoj udeo na računarskom tržištu u Severnoj Americi i zapadnoj Evropi. Budući da je tehnologija Mac sve raširenija i u opštim  poslovnim segmentima, a ne samo u svojoj tradicionalnom domenu grafičkog dizajna, arhitekture i multimedije, ona će sledećih godina za Canon postati ključno područje rasta.

DR-2010M i DR-2510M brzi su skeneri za dokumente koji se odlikuju brzinom skeniranja u boji od 20 str./min, odnosno 25 str./min. Korisnicima iz segmenta malih i kućnih kancelarija model DR-2010M biće pogodan za jednostavno ad hoc skeniranje, dok je DR-2510M pigodan za opšte kancelarijsko tržište, te robusnije, specifičnije poslove skeniranja.

Dizajn je uređaja kompaktan, a od modela za Windows razlikuju se samo elegantnim crnim dizajnom, te integrisanom programskom opremom. U paketu se nalazi Canonova nova programska oprema CaptureOnTouch, namenjena brzom i jednostavnom skeniranju, Presto! PageManager, koristan alat za upravljanje datotekama, te Presto! BizCard za pretvaranje podataka o poslovnim kontaktima i upravljanje njima.

Za DR-2010M i DR-2510M biće dostupni i upravljački programi ISIS i TWAIN za Windows te verzija programske opreme CaptureOnTouch za Windows, što će omogućiti njihovo jednostavno korišćenje i sa Windows sistemima, čime se dodatno povećava svestranost tih modela.

Leave a Reply