PC računari

Canon predstavlja dva nova i-SENSYS all-in-one uređaja

Kompanija Canon Europe, svetski lider za izradu rešenja slike, lansirala je dva nova all-in-one uređaja A4 formata. Canon i-SENSYS MF9220Cdn i MF9280Cdn dizajnirani su tako da korisnicima, kako u malim kancelarijama tako u velikim radnim okruženjima, pruže visoko kvalitetno lasersko štampanje u boji kao i funkcije skeniranja, slanja faksa i kopiranja.

Novi modeli mogu se deliti unutar mreže čime se povećava produktivnost i obezbeđuje lako i isplativo štampanje u boji unutar manjih radnih grupa. Utemeljeni na istim pouzdanim tehnologijama kao i njihovi prethodnici – Canon i-SENSYS MF8450, MF9130 i MF9170 – novi modeli su idealni za proizvodnju fantastičnih poslovnih dokumenta, brošura, letaka i prezentacija.

Dva modela namenjena su preduzećima sa različitim zahtevima. I-SENSYS MF9220Cdn je idealan za male organizacije koje traže isplativo i jednostavno štampanje u boji. I-SENSYS MF9280Cdn nudi iste karakteristike, ali sa dodatkom PCL i PostScript Level 3 mogućnosti za potrebe većih korporacija ili radnih grupa za upravljanje IT infrastrukturom. Ovaj model takođe nudi i direktnu štampu sa memorijske kartice.

Dva nova modela, koji upotpunjuju Canon i-SENSYS opseg, su energetski efikasni sa niskom potrošnjom i imaju sertifikat EnergyStar (potrošnja energije od 2,3 KW/h). Svi potrošni delovi su smešteni u četiri lako zamenljiva kertridža za boju, tako da svaki put kada se ubaci novi kertridž, menjaju se vitalni delovi koji su najviše skloni habanju.

Kretanje kroz meni je jednostavno i brzo zahvaljujući grafičkom interfejsu i TFT ekranu od 3,5 inča. Funkcija SEND omogućava deljenje visoko kvalitetnih dokumenata preko mreže i mejla a proces je olakšan uz LDAP podršku, koja je sada na raspolaganju. Administriranje je takođe olakšano uz Remote User Interface. Canon kompaktna PDF-tehnologija konvertuje dokumenta na dvadeseti deo veličine originalnog dokumenta za skeniranje direktno na e-mail, server ili USB stik.

Canonova tehnologija “Quick First-Print” omogućava brzo zagrevanje iz stanja mirovanja do izlaza prvog otiska. Dvostrani automatski unos dokumenata (DADF) i automatsko dvostrano štampanje obezbeđuju maksimalnu produktivnost.

Superiorna rezolucija štampe proizvodi izuzetnu reprodukciju boja i preciznost, čak i kada su u pitanju „problematične“ slike, npr one na kojima ima dosta nijansi kože, osenčenih ili nijansiranih delova. Canon i-SENSYS MF9220Cdn i MF9280Cdn imaju mogućnost štampe od 21 stranice u minuti i kod crno-belog i kod štampanja u boji a brz prvi otisak doprinosi povećanju produktivnosti ovih uređaja.

Anil Jagpal, marketing menadžer za laserska rešenja štampe u kompaniji Canon Europe, istakao je: “Želeli smo da predstavimo uređaje koji bi izašli u susret potrebama manjih preduzeća i radnih grupa i zadovoljili sve veću potražnju za štampanjem u boji u kancelarijama, uz zadržavanje iste vodeće tehnologije kao i kod naših multifunkcijskih uređaja visoke klase. Novi i-SENSYS MF9220Cdn i MF9280Cdn predstavljaju jedinstvenu kombinaciju vrhunskog kvaliteta, visoke produktivnosti i visokog nivo upotrebljivosti u jednom desktop uređaju“.

“Nova serija sada nudi kupcima jasan izbor prilikom donošenja odluka o tome koji laserski uređaj da kupe za svoje kancelarije. Sa ova dva modela, kompanija Canon postavlja najviši standard u rešenjima slike za svakog korisnika ali sa stepenom funkcionalnosti dizajniranim tako da savršeno odgovara njihovim zahtevima”, dodao je on.

Skladište za 850 listova papira (uključujući opciono postolje za još 500 listova) i visok kapacitet skladišta tonera obezbeđuje dodatnu vrednost uređaja posebno u radnim grupama u kojima je povećana potreba za štampanjem.

Canon i-SENSYS MF9220Cdn i MF9280Cdnu Evropi će biti dostupni od februara 2011.

Leave a Reply