PC računari

Canon produkcijski skeneri osvojili BLI priznanje

Bajers laboratorija dodelila je kompaniji Canon dve nagrade „Izbor jeseni“ za njene produkcione skenere Canon imageFORMULA DR-9050C i DR-6050C

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima za digitalne slike, primila je dve „Nagrade za izuzetno dostignuće“ od Bajers laboratorije (BLI) za svoje produkcijske skenere Canon imageFORMULA DR-9050C i DR-6050C.

Ove produkcijske skenere za A3 format, koji su lansirani u aprilu 2009. godine, Canon je projektovao tako da nude veće brzine skeniranja, energetsku efikasnost i poboljšan ergonomski dizajn, a sve sa ciljem povećanja produktivnosti na radnom mestu.

Vodeći svetski nezavisni ocenjivač dodelio je skeneru Canon imageFORMULA DR-9050C priznanje „Izuzetno dostignuće“ za jesen 2009. zbog njegovih izuzetno kvalitetnih karakteristika i izvanredne vrednosti:

  • Odlična funkcionalnost softvera sa ugrađenim Canon „CapturePerfect“ softverom, hardver koji je jednostavan za postavljanje, povezivanje i upotrebu i ogroman spektar režima skeniranja koji se pokreću jednim dodirom kontrolnog panela.
  • Za razliku od skupljih konkurenata, skener nudi produkcijske brzine skeniranja po ceni koja je značajno manja od cene prosečnih skenera u istom rangu produktivnosti.

Tehničar za testiranje Džo Elerman je rekao: „Uprkos manjoj ceni, ovaj model ne štedi na funkcijama za unapređenje slika. Ovaj skener nudi više nego što bi očekivali, uključujući automatsku detekciju boje, dve funkcije za poboljšanje teksta, smanjenje „moare“ efekta, okretanje slike, uklanjanje tragova rupa i kontrolu nasumičnih boja.”

Druga nagrada je dodeljena skeneru Canon imageFORMULA DR-6050C zbog njegove izvanredne pouzdanosti:

  • Organizacija je kao izuzetne karakteristike istakla jednostavne procedure povezivanja, softver koji je jednostavan za upotrebu i nadprosečnu produktivnost.
  • Faktori koji su doprineli izboru su veći spektar funkcija za obradu slika i veći izbor formata nego kod prosečnih produkcijskih skenera za male obime i to po ceni koja je znatno niža od prosečne.

Elerman komentariše: „Skener Canon imageFORMULA DR-6050C predstavlja kompletan paket za praktično bilo kog korisnika i to zahvaljujući kontrolnom panelu koji je jednostavan za upotrebu i najvećim testiranim brzinama skeniranja produkcijskih skenera u toj klasi.

Šon Sjumacu, direktor evropskog sektora za rešenja za skeniranje u kompaniji Canon Europe, rekao je: „Organizacije prepoznaju da efektivno skeniranje dokumenata može da obezbedi povećanje efikasnosti i produktivnosti zaposlenih. Imajući ovo u vidu, Canon je u 2009. uspešno lansirao kompletnu seriju pouzdanih uređaja za skeniranje koji nude kombinaciju velikih brzina skeniranja i visokokvalitetno detektovanje i skeniranje slike, kako bi osigurali da kompanije mogu da rade na digitalizaciji važnih dokumenata što je efikasnije moguće.“

„Činjenica da je Bajers laboratorija prepoznala visok kvalitet i pouzdanost skenera Canon imageFORMULA DR-9050C i imageFORMULA DR-6050C pokazuje snagu našeg portfolija uređaja za skeniranje. Na tako brzo rastućem tršištu, gde organizacije traže načine da postignu bolje performanse skeniranja uz niže troškove, Canon je  uspeo da prezentuje niz atraktivnih mogućnosti skeniranja koje zadovoljavaju potrebe naših korisnika.“

Leave a Reply