PC računari

Canon serija štampača velikih formata osvojila priznanje Bajers Laboratorije

BLI ističe uređaje izuzetnih performansi u štamparskoj industriji

U poslednjoj dodeli nagrada „Izbor” (Pick), Bajers Laboratorije (Buyers Laboratory Inc. – BLI), kompanija Canon Europe je dobila priznanje za 44-inčni štampač Canon imagePROGRAF iPF820 zbog svojih pogodnosti za višenamensku štampu.

Ova nagrada nadovezuje se na uspeh modela Canon imagePROGRAF iPF6100, otiska od 24 inča, na prolećnom izboru BLI nagrada 2008. godine. BLI (www.buyerslab.com) je vodeći globalni nezavisni autoritet u analizama konkurentnosti proizvođača, testiranju i prikazima multifunkcijskih uređaja (MFP), kopir aparata, štampača i faks uređaja kao i štampača velikih formata (LFP).

Canon imagePROGRAF iPF820 je osvojio ovu nagradu zbog sposobnosti da zadovolji potrebe i tehničkih tržišta i tržišta grafičke umetnosti, zahvaljujućim naprednim karakteristikama. Reč je o modelu sa dvostrukom rolnom, sposobnom da se brzo prilagodi različitim vrstama papira, uz jednostavno baratanje papirom, koji jednako prihvata i tabak i rolna medije. Drajver štampača Canon imagePROGRAF iPF820 je takođe pohvaljen zbog brojnih mogućnosti poput funkcija „Free Layout“ za slobodnu formu i štampanje bez ivice, kao i zbog Canon „Print Plug-In“ softverskog dodatka za program Microsoft Word.

Canon imagePROGRAF iPF820 je projektovan za tržišta projektovanja uz pomoć računara (CAD), grafičkih informacionih sistema (GIS), uslužne štampe (Print-for-Pay) i produkciju; koristi sistem glava sa pet boja i pigmentom i pruža veliku brzinu produkcije uz efikasnu potrošnju mastila i male ukupne troškove posedovanja. To je svestran uređaj sposoban da proizvede precizne i kvalitetne crno-bele i kolor otiske na širokom asortimanu medija.

Dejvid Svitnam (David Sweetnam), menadžer evropske BLI laboratorije i istraživanja, obrazložio je: „BLI prepoznaje uređaje izuzetnih performansi u štamparskoj industriji i sa zadovoljstvom smo nagradili Canon imagePROGRAF iPF820 najnovijim priznanjem ‘Izbor’. Uređaj je prikazao izuzetan kvalitet štampe za različite primene, od mapa i arhitektonskih planova štampanih na standardnom „bond“ papiru do visokokvalitetnih fotografija odštampanih na Canon premium foto-papirima. Canon nastavlja da podržava tržište svojim štampačima visokog kvaliteta.“

Pored priznanja za imagePROGRAF iPF820, BLI je po šesti put od 2000. godine nagradio kompaniju Canon i priznanjem za seriju kancelarijskih multifunkcijskih štampača.

Juiči Mijano (Yuichi Miyano), marketing direktor kompanije Canon za rešenja velikih formata u Evropi rekao je: „Tokom prethodnih pet godina Canon je ostvario značajan prodor na tržište štampača velikih formata. BLI priznanje je odlična potvrda Canon-ove vodeće tehnologije i snage na tržištu.“

„Naši korisnici imaju spektar raznovrsnih zahteve od štampe velikog formata i Canon može da ponudi odgovarajući uređaj koji će zadovoljiti bilo koje od tih potreba. Kompanija Canon je usmerena na proširenje svog asortimana štampača velikih formata i rast tržišnog udela tokom sledeće godine, a ova nagrada Bajers Laboratorije pokazuje da se stabilno krećemo u tom smeru.“

Leave a Reply