PC računari

Canon vodeći snabdevač 44-inčnih štampača na tržištu grafičkog dizajna u Evropi

Kompanija Canon Europe povećala je prodaju 44-inčnih štampača velikog formata koji koriste mastilo na bazi vode (aqueous printers) natržištu grafičkog dizajna u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi za 5,5 procenata u prvojpolovini ove godine, u odnosu na prvu polovinu 2009.

Prema podacima agencijeInfoSource, Canon sada drži 32,1 odsto ove oblasti što ga čini vodećim dobavljačem utom sektoru.Na istom tržištu povećana je i prodaja agueous velikih štampača za format od 24 inča ito za 3,4 procenta, tako da Canon sada ima udeo od 18,2 odsto.

Komentarišući ove rezultate, Šejn Burčet, predstavnik Canon Europe za rešenja velikihformata, kazao je: „Izuzetno nam je drago da su klijenti prepoznali sve pogodnosti kojenude naši štampači velikog formata a posebno modeli Canon imagePROGRAF koji sulansirani početkom ove godine i to – 44-inčni imagePROGRAF iPF8300, koji je dobionagradu TIPA, 24-inčni imagePROGRAF iPF6350 i 24-inčni imagePROGRAF iPF6300″.

Novi opseg štampača odlikuju funkcije kao što su stabilniji mehanizmi nosača glaveštampača i LUCIA EX sistem pigmentog mastila u 12 boja kompanije Canon kojiprikazuje boje za oko 20 odsto šire nego prethodni modeli i ima veću otpornost nagrebanje i zaštitu od izbleđivanja. Cela serija štampača daje printove povećane preciznosti i proširenog opsega boja kakobi ispunili zahtevi profesionalaca u oblasti grafičkog dizajna koji traže sofisticirankvalitet štampe

Leave a Reply