PC računari

Canon XEED SX7 projektor

Moderno okruženje zahteva izuzetan kvalitet projekcije. Sa 4000 lumena i SXGA+ rezolucijom, XEED SX7 projektuje sliku visokog kvaliteta, a pogodan je za korišćenje u salama za sastanke, konferencijskim centrima i na profesionalnim postavkama.

XEED SX7 sadrži LCOS ploče na kojima nema razmaka između piksela, što omogućava projektovanje postojane slike visokog kvaliteta. Matična SXGA+ rezolucija (1400 x 1050 piksela) omogućava vernu reprodukciju izvornog teksta, grafike i pokretnih slika. Uz osvetljenost od 4000 lumena, XEED SX7 obezbeđuje jasan prikaz slike, čak i u velikim prostorima i u uslovima jakog osvetljenja. Nova AC lampa pruža poboljšanu efikasnost i duži vek trajanja.

Oslobođen ograničenja u vezi sa kontrastom koja postoje kod tradicionalnih LCOS projektora, optički sistem AISYS pruža visok odnos kontrasta od 1000:1, što omogućava bogat i dubok prikaz boja i odličan prikaz crne boje. XEED SX7 tih je poput šapata pri radu u tihom režimu, u kojem ventilatori proizvode zvuk jačine 31 dBA. Na sastancima i prezentacijama više neće biti zvuka ventilatora u pozadini. Postoji podrška za prikaz sa progresivnim skeniranjem, što omogućava prikaz pokretnih slika bez treperenja.

Objektiv kompanije Canon sa zumom od 1,7x koji se pokreće pomoću motora omogućava fleksibilnost pri izboru mesta za projektor, a široki ugao prikaza omogućava projektovanje slike velikih dimenzija sa male udaljenosti. Upravljanje je moguće pomoću kontrolne table na uređaju ili pomoću daljinskog upravljača, a sočivo poseduje poseban premaz koji sprečava pojavu efekta duhova i odbleska.

Podešavanje se obavlja brzo i jednostavno. Pomoću funkcije automatskog fokusiranja projektor utvrđuje udaljenost od platna i u skladu sa tim podešava fokus. Funkcija automatskog podešavanja boje za prikaz služi za optimizovanje postavki za prikazivanje na zidovima u boji. Funkcija automatskog ispravljanja ključnih vertikalnih tačaka sprečava pojavu trapezoidnih izobličenja slike. Funkcija automatskog izbora ulaznog signala služi za prepoznavanje aktivnog ulaznog priključka.

Projektor XEED SX7 podržava prikazivanje HD materijala, a može i verno da prikaže slike visoke rezolucije. Prikazivanje HD materijala omogućeno je pomoću DVI (Digital Visual Interface) priključka, koji pruža najbolji kvalitet slike. XEED SX7 poseduje podršku za standard HDCP, što omogućava reprodukciju šifrovanih digitalnih sadržaja. Projektorom je čak moguće upravljati preko Ethernet mreže, pomoću opcionog mrežnog adaptera.
XEED SX7 poseduje podršku za prostor za boje Adobe RGB, a tu je i novi sRGB režim, što omogućava preciznu reprodukciju boja iz kompatibilnih izvora slike.

Uz kompaktne dimenzije i težinu od samo 4,8 kg, XEED SX7 pruža performanse koje je moguće uporediti sa nekim modelima projektora za trajno instaliranje. To ga čini savršenim za upotrebu na profesionalnim AV okruženjima.

Karakteristike

LCOS tehnologija i SXGA+ rezolucija
Visoka vrednost osvetljenosti od 4000 lumena i optički sistem AISYS
Odnos kontrasta 1000:1
Nivo jačine zvuka od samo 31 dBA u tihom režimu
Optički zum od 1,7x
Automatsko podešavanje
Podržava prikazivanje HD materijala pomoću DVI priključka koji je kompatibilan sa standardom HDCP
Podrška za Adobe RGB i sRGB
Kompaktan i lak

Leave a Reply