PC računari

Canonov zaštitni vodič za bezbednost štampanih dokumenta

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, lansirala je prvi u nizu „zaštitnih vodiča“ za navođenje, prilikom bezbednosne konfiguracije imageRUNNER ADVANCE multifunkcijskih uređaja. Vodič je deo Canonove strategije, u cilju isticanja značaja bezbednosti dokumenata.

Čak četvrtina propusta, u vezi sa sigurnošću podataka, dešava se sa štampanim dokumentima, tako da nije iznenađenje što kompanije teže ka uvođenju strategije bezbednog štampanja. Canon je proizveo seriju “zaštitnih vodiča” kako bi ukazao na standardne propuste i ponudio najbolje rešenje u konfiguraciji uređaja, u cilju smanjenog rizika otkrivanja podataka, koje se u kompanijama najčešće dešava kopiranjem i neovlašćnom distribucijom dokumenata.

Kompanije moraju da shvate kakvom se riziku izlažu, ukoliko ne zaštite svoje multifunckijske uređaje i u kojoj meri mogu pozitivno da utiču na njihovu bezbednost. ImageRUNNER ADVANCE uređaji su testirani iz hakerske perspektive, prvenstveno u cilju pružanja garancija sigurnosti od upada treće strane, a potom i u cilju kreiranja korisničkih vodiča za pravilno podešavanje multifunkcijskih uređaja za štampanje. Sada smo u mogućnosti da pružamo savete o implementiranju “najbolje prakse” (best practice), kao zaštite od zlonamernih upada i slučajnog curenja podataka”, izjavio je Kventin Tejlor, Direktor za bezbednost informacija, Canon Europe.

Vodič za multifunkcijske uređaje je proizveden u saradnji sa vodećom konsultantskom firmom za pitanja bezbednosti IOActive, nakon testa sigurnosti Canonove imageRUNNER ADVANCE serije. U cilju stroge procene, kreiran je spoljašni faktor koji je pokušao neovlašćeno da pristupi podacima na multifunkcijskom uređaju. Dobijeni rezultati su ustanovili odlične konfiguracijske parametre u cilju sprečavanja rizika, poštujući regulatorne i pravne zahteve.

Vodič je deo kampanje za bezbednost koju Canon Europe sprovodi kako bi ukazala na važnost bezbednosti dokumenata, u okviru opšte politike jedne kompanije. Cilj je da se ukaže na značajnu ulogu multifunkcijskog uređaja u borbi za bezbednost podataka, a ne na rizik koji predstavlja. Drugi vodič u ovoj seriji fokusiraće se na Canonov uniFLOW 5.0 softver, koji će biti lansran do kraja ove godine.

“Bezbednost svojih proizvoda Canon uvek shvata ozbiljno, nudeći brojne konfiguracijske opcije za sva okruženja. Zahvaljujući vodiču, obezbeđen je još jedan sloj podrške korisnicima, kao što je revizija bezbednosti i end-of-life usluga, u cilju naknadnog sprečavanja curenja podataka”, zaključuje Kventin Tejlor.

Leave a Reply