PC računari

Canonovi proizvodi dobili visoke ocene za postojanost

Kompanija Canon Europe, svetski lider za izradu rešenja slike, objavila je da su štampač velikog formata imagePROGRAF iPF8300, pigmentirana mastila visoke stabilnosti LUCIA EX i Canon papiri za štampanje prošli detaljno testiranje na postojanost od strane kompanije Wilhelm Imaging Research (WIR), vodeće, svetske, nezavisne laboratorije za testiranje postojanosti printova, i dobili vrlo visoku ocenu.

Canonov štampač  imagePROGRAF iPF8300 sa pigmentiranim mastilom LUCIA EX, koje se takođe koristi sa modelima iPF6350 and iPF6300, zajedno sa Canonovim papirima za štampanje, dobili su ocenu postojanosti od 95 godina za kolor printove dok su crno-beli printovi postojani i više od 200 godina. WIR testovi takođe su pokazali da su Canon printovi izuzetno otporni na visok stepen vlažnosti,  dodir sa ozonom ili vodom.

Henri Vilhelm (Henry Wilhelm), predsednik kompanije Wilhelm Imaging Research, rekao je: „Bilo da su štampani u koloru ili crno-belo, printovi su prelepi –  i ostaće prelepi – u dugom vremenskom periodu.“

Kompletan WIR izveštaj za Canonov štampač imagePROGRAF iPF 8300 može se naći na adresi http://www.wilhelm-research.com/canon/ipf8300.html.

Metodi testiranja postojanosti printova koje je razvila kompanija WIR u poslednjih 25 godina, danas se smatraju industrijskim standardom i za profesionalne i za štampače namenjene upotrebi kod kuće ili u kancelariji, kao i za nezavisne dobavljače fineart i inkjet foto papira. Ovi testovi nude i lako razumljiva poređenja između proizvoda, a kreirani su tako da vrednuju pet najbitnijih faktora trajnosti odštampanog materijala: produžena izloženost svetlu prilikom izlaganja, stabilnost prilikom čuvanja u mraku i foto albumu, otpornost na nezaštićenu izloženost atmosferskom ozonu, i na oštećenja usled dodira sa vodom ili visokom vlažnošću.

„U Canonu je slika u srži svega što radimo, tako da razumemo koliko je važno proizvesti printove visokog kvaliteta. Ponosimo se time što omogućavamo najveći mogući kvalitet štampe, pored pouzdanosti koju profesionalni korisnici očekuju od Canon proizvoda. Zajedničkim korišćenjem modela iz serije imagePROGRAF sa našim pigmentiranim mastilima LUCIA EX, naši korisnici će steći poverenje i sposobnost da štampaju izuzetno kvalitetno sa trajnim efektom,“ izjavio je Juiči Mijano (Yuichi Miyano), Direktor za rešenja štampe velikih formata, Canon Europe.

Leave a Reply