PC računari

Centralizovano upravljanje virtuelizovanim HP SAN okruženjima

Novi Hewlett Packard SVSP 2.1 povećava prednosti virtuelizovanog skladištenja na SAN okruženju, sa modelima više proizvođača.

To rešenje obezbeđuje pristup i upravljanje podacima koji se nalaze na različitim platformama za skladištenje, čime se snižavaju troškovi i povećava efikasnost. Sa arhitekturom visokih performansi, SVSP 2.1 pruža duplo bolje performanse, povećanu skalabilnost i veću fleksibilnost u odnosu na ranije verzije. U ostala unapređenja ubrajaju se podrška za sve važnije operativne sisteme i proširena lista podrške za nizove diskova drugih proizvođača i kompanije HP, uključujući i EVA6400/8400 kao i novi HP StorageWorks Modular Smart Array 2000fc G2.

Mogućnost centralizovanog upravljanja koju ima SVSP objedinjuje skladišni kapacitet čime omogućava korisnicima da lako dodeljuju kapacitet virtuelnim serverima, mikriraju podatke između nizova i repliciraju ih na udaljene lokacije. Sve to obezbeđuje bolju zaštitu i povećanu produktivnost administratora. Nove performanse i poboljšanje upravljanja omogućava korisnicima da povećaju efikasnost, pojednostave način rada i snize ukupne troškove vlasništva nad virtuelnim okruženjima.

U teškom ekonomskom okruženju, kompanije moraju da povećaju vrednost postojećih IT sredstava i da maksimizuju prednosti novih investicija. Kompanije koje upotrebe mrežni prostor za skladištenje i virtuelizaciju servera mogu postići oba cilja primenom rešenja za virtuelizaciju skladištenja. To rešenje može utrostručiti iskorišćenost, i do 50 odsto smanjiti troškove buduće nabavke skladišnog prostora”, rekao je Ričard Vilars, potpredsednik istraživanja sistema za skladištenje u kompaniji IDC. “Kroz više razgovora sa IT menadžerima otkrili smo da usvajanje rešenja poput HP SVSP-a može imati trenutni uticaj izražen kroz povećanje dostupnosti podataka i aplikacija uz skraćivanje vremena pravljenja kopije podataka za više od 80 odsto”.

Zajedno, HP EVA6400/8400 i SVSP 2.1 snižavaju troškove i pojednostavljuju upravljanje podacima u SAN okruženjima sa modelima raznih proizvođača. To korisnicima omogućava da vreme i resurse preusmere na održavanje kontinuiteta poslovanja.

HP je danas predstavio i značajno unapređenje HP Data Protector softvera. Obezbeđivanjem neprimetne integracije EVA, SVSP i Data Protector rešenja korisnici dobijaju prednost snage HP-ovih hardvera i softvera koji kreiraju kompletno rešenje za zaštitu podataka u VMware Infrastructure okruženju, kao i optimizovanog kreiranja rezervnih kopija podataka repliciranih u virtuelnom skladišnom prostoru, bez uticaja na njihovo radno okruženje.

Leave a Reply