PC računari

Chieftec CM-01B-500CTG kućište

Mnogi misle da su kućište i napajanje manje bitne stavke jednog računarskog sistema, ali to je daleko od istine i normalnog razmišljanja – one su osnova pravilnog rada bilo kog PC-ja i njegovog sklopa.

Zato se nikada ne treba igrati prilikom njihovog izbora i uvek se treba ići na ono provereno. Kada to kažemo mislimo na brendirana rešenja, gde je kompanija Chieftec ispred svih! Upravo sa njenim potpisom do nas je ovih vrelih letnjih dana stiglo jedno Midi-Tower kućište jednostavnog dizajna, ali veoma moćnih radnih karakteristika.

Chieftec CM-01B-500CTG je moderno dizajnirano kućište sa napajanjem snage 500W koje ovaj proizvođač preporučuje korisnicima koji planiraju sklapanje mašina koje će raditi gotovo 24h. Samo kućište je napravljeno od veoma kvalitetnog lima i ima veoma prostranu unutrašnjost i dovoljno ležišta kako za optičke uređaje, tako i za čvrste drajvove (internih 3.5” mesta: 3, eksternih 3.5” mesta: 1 i eksternih 5.25” mesta: 3). Na prednjoj strani ima izveden fin kontrolni panel, na koji možete poveati USB uređaje, slušalice, mikrofon ili zvučnike. Primetićete da postoji i veliki broj prostra za montažu coolera kako na samim panelima tako i u unutrašnjosti kućišta, a to sve sa namerom da se postigne što bolje hlađenje komponenti.

Kao što smo rekli ugrađeno je napajanje snage 500W i to iz CTG familije koja je poznata kao jedna od najboljih u srednjoj klasi. Iako nije modularnog tipa, ovaj izor fenomenalno obavlja posao i na testovima se pokazao kao jedno pouzdano rešenje sposobno da izdrži neverovatna opterećenja. Elektronske komponente koje su ugrađene u njega hladi ventilator prečnika 120cm koji u radu nije bučan, tako ako se odlučite za kupovinu ovog kućišta možete da računate na potpunu tišinu u kući.

U pakovanju se pored proizvoda i neophodnih šrafova dobija i detaljno uputstvo za montažu svih vrsta podržanih ploča pa iako nista neki znalac shvatićete kako se sklapa računar. Sve pobrojano, naravno ima cenu, ali ona nije previše visoka, tako da možete da odahnete i oziljno razmislite o CM-01B-500CTG kućištu.
Cena (sa PDV-om): 8.924,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

Leave a Reply