PC računari

Chieftec napajanje DPS-300AB-9C

Iz kompanije Chieftec na test nam je stiglo jedno zanimljivo napajanje SFX formata namenjeno kreiranju malih desktop računara. Njegova oznaka je DPS-300AB-9C i trenutno predstavlja najbolje rešenje u svojoj klasi. Sa njime možete sklopiti sasvim pristojnu kancelarijsku ili kućnu mltimedijalnu mašinu malih dimenzija koja ne samo što će pouzdano raditi, već će biti i veoma tiha.

Kao što možete predpostaviti iz naziva proizvoda radi se o napajanju maksimalne izlazne snage od 300W, što je sasvim dovoljno za umereno zahtevne PC mašine koje treba da opslužuje. Opremljeno je sa nekoliko naprednih sistema zaštita: OVP (Over Voltage Protection), SCP (Short-Circuit Protection) iOPP (Over Power (Load) Protection) i energetski spada u jedno od najefikasnijih u svojoj klasi.

Testirani izvor nije modularnog tipa, kao što uostalom nije nijedno SFX napajanje, ali zato dolazi sa lepo rešenim sistemom koji sprečava pravljenje šume kablova u kućištu čime se dobija na odličnoj cirkulaciji vazduha oko vitalnih komponenti računara.

Inače, kompletnu elektroniku DPS-300AB-9C napajanja hladi jedan ventilator prečnika 80mm, koji je gotovo nečujan, ali i veoma efikasan, što ovaj model čini još interesantnijim. Na sve rečeno treba dodati i krajnje korektnu cenu zbog koje verujemo da će DPS-300AB-9C napajanje učiniti jednim od najtraženijih na traženijih na tržištu!

Cena (sa PDV-om): 5.953,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

Leave a Reply