PC računari

Chieftec SD-01B-B-350 kućište nižeg cenovnog ranga

Potražnja za kvalitetnim, brendiranim i povoljnim kućištima raste iz dana u dan, pogotovo u segmentu rešenja za svakodnevnu upotrebu gde je kompanija Chieftec apsolutni lider. Pomenuta je u poslednjih par meseci lansirala nekoliko zanimljivih kućišta sa napajanjima male snage, ali zavidnog stepena izdržljivosti. Testirali smo ih za vas i evo kakvi su naši utisci…

Chieftec SD-01B-B-350

Ovo je jedno od najelegantnijih kućišta iz nižeg cenovnog ranga kompanije Chieftec, ali po mogućnostima uopšte ne spada u slabija rešenja. Jednostavne ivice, dobra izrada i veoma prostrana unutrašnjost čine SD-01B-B-350 sjajnim izborom kako za korisnike koji tek ulaze u svet računara, tako i za one malo naprednije.

Da budemo konkretniji radi se o Mini Tower kućištu koje raspolaže sa solidnim brojem ležišta za spoljne uređaje (2×5.25″ i 2×3.5″) i čvrste diskove (2×3.5″), a pored njih izvedena su još tri ležišta za montažu ventilatora prečnika 92mm sa čijom postavkom možete značajno poboljšati cirkulaciju vazduha oko vitalnih komponenti i time značajno produžiti njihov život.

Samo kućište je napravljeno kombinovanjem jakog čelika i plastike vrhunskog kvaliteta i delimično je otporno na potrese i udarce. Dolazi sa svim neophodnim elementima za montažu matičnih ploča i pratećih uređaja uz adekvatna uputstva (koja su maksimalno lepo ilustrovana), tako da su šanse da nešto lose postavite svedene na minimum. Uz kućište se isporučuje i napajanje iz GPA familije (GPA-350S 350W), koje ne spada u neka moćna rešenja, ali posao radi više nego korektno. Kao što smo napomenuli na početku cena mu je više nego atraktivna i upravo zbog nje od nas dobija preporuku više!

Cena (sa PDV-om): 7.651,00 dinara

Leave a Reply