PC računari

Chieftec USB 3.0 eksterna fioka za diskove formata 2.5

Kompanija Chieftec je predstavila novi model eksterne fioke za čvrste diskove oznake CEB25S-U3. Predviđen je rad uz diskove od 2.5 inča, izrađene u SATA standardu. Najvažnija osobina ovog modela je primenjen USB 3.0 standard koji pruža velike brzine prenosa podataka.

Chieftec navodi da je deklarisana brzina transfera podataka visokih 5Gb u sekundi, što je preko deset puta brže od standardnog USB 2.0 interfejsa čija je brzina skromnih 480 Mbps. To u praksi znači da će vreme za kopiranje prosečnog DivX filma biti manje od 2 sekunde. Za korišćenje punih potencijala uređaja potrebno je da i računar podržava USB 3.0 stard. CEB25S-U3 će moći da se koristitii na starijim računarima, kada će raditi brzinama koje odlikuju USB 2.0 veze.

Chieftec fioka se odlikuje klasičnim dizajnom i kućištem izrađenom od aluminijuma. To garantuje izdržljivost, kao i efikasno hlađenje diska u unutrašnjosti. Za instaliranje čvrstog diska nije potrebno koristiti odvijače ili neki drugi alat. U kompletu se dobijaju kablovi, kao i torbica od ekološke kože.

Chieftec CEB25S-U3 je idealan uređaj za prenošenje velikih količina podataka, poput filmova i drugih multimedijalnih dokumenata.

Leave a Reply