PC računari

Cisco IronPort S serija Web uređaja

Cisco IronPort URL Filteri se koriste za kontrolisanje pristupa zaposlenih Internetu u skladu sa prihvacenom regulativom firme o njegovom koriscenju. IronPort DVS (Dynamic Vectoring & Streaming) tehnologija kontrolise aplikacije koje korisnik aktivira, zasnovano na listi sumnjivih ‘user agent’ klienata. Stavise, DVS kontrolise i blokira spoljne aplikacije. DVS analizira web objekte: postoji mogucnost da se blokira ‘skidanje’ web objekata na osnovu njihove velicine ili tipa (MP3, video, itd.).

Integrisani L4TM, tehnologija koja nadgleda saobracaj na 4om TCP/IP nivou, proverava sve portove kako bi detektovao i sprecio da spyware salje informacije napolje, ili da Trojanski konj ‘skine’ maliciozne kodove. L4TM obezbedjuje da se odlazni saobracaj ne salje na IP adrese kontrolnih centara za zombije koji se nalaze na crnoj listi, a istovremeno sprecava P2P protok saobracaja i zabranjuje maliciozni IRC saobracaj. Koristeci SensorBase, IronPort Web Reputation Filteri analiziraju vise od 60 parametara kako bi precizno ocenili pouzdanost URL.

Napredne tehnike se koriste kako bi se svaki parameter ispitao zasebno i ocenio na skali od -10 do +10. Regulativa koju je odredio administrator primenjuje se dinamicno, u zavisnosti od rezultata reputacije. U slucaju da naidju na neutralni ili prosecni rezultat (npr izmedju -5 i +5), filteri za reputaciju mogu pokrenuti i uredjaj za selektivno SSL dekodiranje. SSL protok od sajtova sa sumnjivom reputacijom ce s toga biti dekodiran kao nesto sto treba ispitati, a istovremeno ce se postovati poverljivost legitimnog HTTPS protoka.

SSL transakcije koje imaju losu reputaciju bice sistematski prekinute na nivou konekcije, te tako nece biti potrebno SSL dekodiranje. IronPort Anti-malware Sistem obezbedjuje najbolju mogucu zastitu od najraznovrsnijih pretnji na Web-u. On ukljucuje nekoliko poznatih Web anti-malware i anti-virusnih baza podataka od raznih izdavaca na trzistu, medju kojima su Webroot I McAfee, koje su prema IDC-u, vodeci na trzistu u oblasti anti-spyware i anti-virusa.

DVS tehnologija skenira Web objekte u toku samog ‘skidanja’. Skeniranje pocinje u isto vreme kad i ‘skidanje’. Ako dodje do identifikovanja malicioznog koda, ‘skidanje’ se momentalno prekida, sto u znacajnoj meri povecava mogucnosti samogu uredjaja.

S Serija takodje ima mogucnost prevencije gubitka podataka na samom uredjaju koristeci tehnike metadata inspekcije, gledajuci velicinu , tip ili naziv fajla. Metadata ce u kombinaciji sa User ID, kategorijom i reputacijom sajta destinacije, pokrenuti, blokirati ili ce se konektovati na odredjeni sajt. Napredna kontrola sadrzaja je dostupna kroz proverena DLP resenja.

Leave a Reply