PC računari

D-Link džepni Cloud ruter

Kompanija D-Link nedavno je proširila svoju ponudu džepnih Cloud rutera jednim vizuelno veoma atraktivnim modelom oznake DIR-506L. U osnovi, on predstavlja minijaturni centar preko koga možete deliti podatke sa najrazličitijim uređajima u mreži.

Dizajniran je potrebe kućnih korisnika i veoma lako se podešava, a njegova velika aprednost u odnosu na slična rešenja je to što nudi mogućnost daljinske kontrole preko mydlink aplikacije.

Posmatrano iz ugla centra za deljenje podataka DIR-506L može da opslužuje veliki broj korisnika, a ako mu se obezbedi neki kablovski ili ADSL internet isti će brzo i lako pretvoriti u bežični, što je jako korisno ako više uređaja treba da bude paralelno na internetu.

Sjajna stvar je što preko ovog rutera možete povezati fleš drajv ili eksterni hard disk jer poseduje USB priključak i na taj način omogućiti potpuno bežično skladištenje podataka i jednostavno deljenje istih u mreži.

Od ostalih bitnih karakteristika ističemo još i lako održavanje ovog ruterčića, kao i mogućnost rada na baterije, tj. Isti poseduje punjivu bateriju sa radnom autonomijom od 4 sata.

Cena mu za domaće tržište nije poznata, bar za sada, ali očekuje se da bude sasvim korektna.

Leave a Reply