PC računari

Darren Grasby postavljen za vođu AMD prodaje u EMEA

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da će AMD-ov korportivni potpredsednik Daren Grasbi (Darren Grasby) predvoditi prodaju u Evropi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA region), a biće odgovoran AMD-ovom glavnom direktoru prodaje Džonu Brnu (John Byrne).

“Jedan od mojih najviših prioriteta je pomoć AMD-ovim prodajnim organizacijama u bržem donošenju važnih odluka, boljem razumevanju potreba kupaca i daljem unapređenju usklađenosti sa našim partnerima kako bi ispunili sve naše obaveze,” kaže Brn (Byrne). “Daren je idealan za vođenje naše prodaje u EMEA regionu. On je u AMD došao sa jakom pozadinom u PC prodaji, istakao se kao efikasan vođa u AMD-u i veoma je poštovan od strane naših kupaca i partnera.”

Grasbi poseduje više od 20 godina tehnološkog iskustva, uključujući kreiranje i vođenje nekoliko kompanija za proizvodnju računara. Grasbi se AMD-u priključio 2007 kao director prodaje AMD GPU-ova i čipsetova u EMEA regionu, gde je pomogao vođenju AMD-a u sticanju profita i osvajanju tržišnog udela. Do nedavno bio je korporativni potpredsednik svetskog kanala prodaje komponenti, sa zadatkom vođenja i organizacije AMD-ovog globalnog kanala prodaje i prodaje regionalnim OEM-ovima. Pre toga, bio je korporativni potpredsednik AMD-ovog EMEA kanala i prodaje malim i srednjim prduzećima (SMB), vodio organizaciju koja uključuju Evropeu, Rusiju i Bliski Istok.

Alberto Bozo (Alberto Bozzo), AMD-ov korporativni potpredsednik i EMEA generalni menadžer od 2009, će efektivno napustiti kompaniju 28. Septembra kako bi se posvetio drugim poslovnim prilikama. Tada će Grasbi (Grasby) pruzeti odgovornosti generalnog menadžera za EMEA. On je stacioniran u Velikoj Britaniji.

Leave a Reply