PC računari

Dell flash/SSD rešenja omiljena među korisnicima

Kompanija Dell povećava efikasnost rada sa bazom podataka nudeći korisnicima nova cenovno povoljnija rešenja za skladištenje podataka i efikasnije korišćenje prostora u kućištu. Korisnici su odali priznanje kompaniji Dell imenujući je prvim izborom pri  implementaciji flash/SSD rešenja, nadmašivši tako druge kompanije za šest ili više bodova. Prema rezultatima ankete ITIC/Storage Strategies NOW sprovedene među više od 550 globalnih IT lidera, 32 odsto ispitanika trenutno koristi ili planira implementaciju flash/SSD tehnologije.

„Upotreba zahtevnih aplikacija za analizu velikih količina podataka i obradu transakcija omogućava organizacijama da rade brže, donesu bolje odluke na osnovu više informacija, kao i da poboljšaju kvalitet usluge koju pružaju korisnicima. Međutim, udovoljavanje zahtevima korisnika može da bude veoma skupo,“ rekao je Alan Atkinson, potpredsednik i jedan od generalnih direktora Dell Storage centra. „Dell je jedini veliki dobavljač koji je uspešno pronašao način da ponudi all-flash rešenja po ceni klasičnog diska. Dell integriše flash u potpuno funkcionalna rešenja za skladištenje i koristi Enterprise Storage funkcije, poput rangiranja, replikacije i upravljanja podacima kako bi podržali visoke zahteve obrade uz novi nivo cenovne efikasnosti i novi pristup korisnicima.“

Dell Compellent Flash-optimized Solutions su prvi proizvodi u svojoj klasi sa inteligentnim grupisanjem podataka kroz različite vrste flash tehnologija ili u kombinaciji sa klasičnim diskovimakoji podržavaju visoke performanse i intenzivna radna opterećenja. Novi pristup korisnicima daje mogućnost grupisanja svih podataka za IOPS aplikacije — poput Oracle, SQL, SAP, VDI, big data i privatnih rešenja u oblaku — na flash kako bi obradili više transakcija za kraće vreme i ujedno smanjili ukupne troškove, čineći ih uporedivim sa klasičnim sisitemima skladištenja na disku. Zahvaljujući ugrađenoj visoko granularnoj inteligenciji i poboljšanim mogućnostima koje automatski grupišu podatke i optimizuju rad, Dell Compellent all-flash rešenja koštaju manje u poređenju sa onim koja koriste klasične brze diskove sa 15.000 obrtaja2.

Napredna funkcija Dell Compellent Storage Center 6.4, dostupna bez dodatnih troškova za korisnike sa aktivnim ugovorima, omogućava beleženje podatka na vrlo pouzdane flash (SLC) medije visokih performansi. Starenjem podataka, oni se automatski prebacuju u drugu grupu povoljnijih flash (MLC) medija sa većim kapacitetom. Na kraju se prebacuju na pristupačne tvrde diskove visokog kapaciteta. Ovakav pristup kombinuje nekoliko nivoa flash-a sa tradicionalnim načinom skladištenja na disku, omogućujući tako smanjenje troškova do čak 80 odsto u poređenju sa all-flash rešenjem.4

 

Povezivanjem dual flash drive tipova i klasičnih diskova kompanije mogu:

  • da koriste do 84 odsto manje prostora za smeštaj servera i druge pasivne i aktivne mrežne opreme,
  • da poboljšaju učinak smanjenjem perioda latencije za do 90 odsto,
  • da smanje troškove za oko 56 odsto u poređenju sa klasičnim diskovima.5

Brz rast nestrukturiranih podataka, poput audio, video i slikovnih datoteka, doveo je do potražnje za cenovno povoljnim rešenjima kojima se podaci mogu čuvati onlajn i tako uvek biti dostupni. Dell isporučuje i Dell Compellent SC280 optimizirano kućište, sa do 2,8 puta većim kapacitetom od konvencionalnih 2U 3,5-inčnih kućišta za klasične diskove. Na taj način omogućeno je povezivanje podataka sa flash medija visokih performansi sa medijima visokog kapaciteta u jednom kućištu. Ovom kombinacijom informatički stručnjaci mogu uz povoljnu cenu da pruže podršku ostvarenju poslovnih ciljeva, daju bolji uvid u podatke i da preusmere više sredstava u razvoj inovacija i usluga za privlačenje i zadržavanje korisnika.

Sa kapacitetom do 336 terabajta hard diskova u 5U kućištu kompanije mogu da maksimiziraju prostor i tako stvore kompaktno rešenje za masovno skladišenje podataka za kolokacijska okruženja ili file workflow (poput radiologije, biotehnologije i medijske arhive).

Leave a Reply