dell
PC računari

Dell Force10 MXL – prvi u industriji blade switch sa podrškom za 40 Gigabit Ethernet

Dell je na tržište Srbije lansirao Dell Force10 MXL – switch visokih performansi, koji je prvi blade switch u industriji sa podrškom za 40 Gigabit Ethernet (GE).

Ovaj inovativni proizvod je bio najavljen još krajem aprila I prvi put predstavljen na Interop 2012 forumu u Las Vegasu u maju. Kompaktno dizajniran obezbeđuje visoke performanse za mnoštvo radnih zadataka u tradicionalnim i virtualnim okruženjima, kao i u javnim i privatnim “cloud” okruženjima.

Dell Force10 MXL je dizajniran za Dell PowerEdge blade M1000e kućišta. Odlikuje se visokim nivoom kompaktnosti mnogo: 32 unutrašnja i 10 GE priključaka za blade servere koji se povezuju sa neblokiranim blade switchevima. Intermi priključci za povezivanje sa blade serverima, takođe mogu da rade kao 1 GE priključak.

Switch može da poseduje do šest eksternih 40 GE priklučaka ili 24 10GE priključaka u jednom uređaju. Može se lako dodati svitchu 40 GE QSFP+, 10GE SFP+, ili 10G Base-T priključak, koristeći interfejs modula za proširenje FlexIO.

Dell Force10 MXL switch takođe podržava funkcionalno slaganje, što je veoma isplativo rešenje za fleksibilno širenje switcheva pomoću povezivanja priključaka. Dell Force10 MXL podržava slaganje do šest switch modula u okviru jednog kućišta, kojim može da se upravlja preko jedne IP-adrese. Slaganje se realizuje pomoću 40 GE portova.

Dell Force10 MXL switch je kompatibilan sa IEEE DCB specifikacijama i podržava razna rešenja za različite SAN (Storage Area Network), mreže podataka kao što su FCoE ili iSCSI . Napredna funkcionalnost FTOS operativnog sistema, koji je namenjen svim Dell Force10 mrežnim proizvodima obezbeđuje sistem administratorima jednostavne, intuitivne i u isto vreme moćne alate za upravljanje mrežama.

Lansiranjem Dell Force10 MXL switcha na tržištu Srbije omogućava se distributerima i kupcima veći izbor proizvoda kao efikasno rešenje za najveće izazove.

Leave a Reply