PC računari

DESK osvežava svoju ponudu servera i radnih stanica

Kompanija DESK, koja je u februaru mesecu zabeležila prodaju 400-tog Intel servera sa DESK nalepnicom, u aprilu izlazi na tržište sa kompletno revidiranom ponudom servera i radnih stanica.

U novoj ponudi naći će se čak 8 novih modela dok će postojeći modeli biti osveženi novim opcijama. Osim novih modela, DESK će ponuditi i niz dodatnih usluga u oblastima implementacije, održavanje i podrške, koje će, uz standardnu 3-godišnju garanciju na hardver, kupcima pružiti mogućnost da uz novi server dobiju tačno onaj nivo podrške koji zahteva njihovo poslovanje.

Novi modeli bazirani su na najnovijim Intel platformama sa 3420, 5500 i 5520 chipset-ima koji podržavaju Intel Xeon procesore iz serije 3400, 3500 i 5500. Osim toga, svi modeli podržavaće će i najnovije Intel Xeon procesore iz serije 3600 i 5600, izrađene u 32nm tehnologiji, čiji top-modeli sadrže 6 procesorskih jezgara što znači da bazni dvoprocesorski server sada može imati i do 12 procesorskih jezgara a računajući i Intel Hyper-Threading tehnologiju, do 24 procesorska “thread“-a, što su procesorske performanse koje su se do skoro mogle zamisliti samo na veoma skupim multiprocesorskim serverima. Pri tome, cene novih modela će biti uporedive sa modelima prethodne generacije.

Jedna od osnovnih prednosti DESK servera je velika fleksibilnost u konfigurisanju. Kao što je i ranije bio slučaj, sve modele je moguće konfigurisati po želji sa odgovarajućom konfiguracijom procesora, memorije, diskova i napajanja, pri čemu većina modela podržava sve značajne serverske tehnologije kao što je ECC memorija, SAS diskovi, RAID konfiguracije diskova i redudantna napajanja. Ukoliko postoje nedoumice u pogledu izbora modela i konfiguracije, DESK-ovi konsultanti sa višegodišnjim iskustvom u implementaciji i dimenzioniranju serverskih sistema, su na raspolaganju da pomognu u izboru konfiguracije.

Svi DESK serveri dolaze sa 3 godine garancije na hardver, pri čemu DESK postavlja visoke standarde u smislu rokova za otklanjanje kvarova i zamenu delova (kao kupcu DESK servera ne može vam se desiti da vam neko kaže da server donesete u servis ili da ćete rezervni deo morati da čekate 30-45 dana). Pored toga, u ponudi će se naći i „prateće“ usluge (usluge koje se mogu kupiti samo prilikom kupovine servera) instalacije, implementacije namenskih servera, hardverske, tehničke i korisničke podrške.

Leave a Reply