PC računari

Devolo dLAN 200 AVpro2 za povezivanje preko naponske mreže

Devolo dLAN 200 AVpro2 je uređaj za Powerline umrežavanje namenjen profesionalnoj primeni, iz tzv. biznis serije proizvoda. Podržava daljinsko upravljanje i preko softvera dLAN® 200 AVpro manager, a namenjen je za izgradnju širokopojasne mreže na bazi postojeće naponske mreže u okviru poslovne zgrade, odnosno objekta.

Ovaj uređaj garantuje paralelni prenos VoIP telefonije, Internet televizije i Internet servisa koje svi poznajemo u sklopu korišćenja interneta.

Osnov za umrežavanje su postojeće žične instalacije koje inače postoje radi napajanja strujom. One se uz pomoć ovog uređaja mogu povezati sa instalacijom kablovske televizije (digitalna IP), kao i sa IP telefonskom centralom (gejtvejom).
dLAN 200 AVpro2 podržava do 63 “slave” konekcije kojima je on “master” i fleksibilan je po pitanju medijuma (koaksijalni kabl, bakarna parica, električna instalacija), tako da donosi maksimalnu uštedu pri pretvaranju klasičnih u “pametne” zgrade, barem što se tiče informaciono-komunikacionog aspekta, uvođenju “videa na zahtev” u hotele, itd.

dLAN 200 AVpro2 poseduje UTP port na poleđini i još F konektor za koaksijalni kabl. Pošto poseduje internu jedinicau za napajanje, kabl kojim se priključuje na napajanje od 220V ujedno služi i za prenos signala u dLAN mreži. Pošto može da se koristi na različitim tipovima žične infrastrukture, domet varira od 750 m (koaksijalna veza kablovske TV), preko 400 m (telefonska bakarna parica) sve do 200 m (zajednička naponska mreža).

Jedan AVpro2 uređaj se može umrežavati sa više takvih uređaja, po potrebi i za pokrivanje većih objekata.
• Masa uređaja je 243g
• Podržani komunikacioni protokoli su Ethernet (IEEE 802.3, IEEE 802.3x, IEEE 802.3u, Auto MDI/X) i HomePlug AV
• Za prioritizaciju saobraćaja primenjuje protokole: VLAN Tag Priority IEEE 802.1 p, Type of Service (ToS), unicast/multicast/broadcast, IGMP Snooping i Differentiated Services (DSCP).

• Za povezivanje na dLAN mrežu na raspolaganju mu je pored strujne utičnice i F konektor za koaksijalni kabl impedanse 75 oma.

Devolo dLAN 200 AVpro2 može se nabaviti u Direct Linku po ceni od 140 evra.

Leave a Reply