PC računari

Džepni pico-projektori

Priznata američka firma Microvision, osnovana još 1993. godine, predstavila je nedavno čitavu liniju novih gadgeta čije osobine su prenosivost, male dimenzije i upotrebljivost u gotovo svim mobilnim uređajima. Reč je o mini projektorima i sličnim dodacima, koji se mogu koristiti za reprodukciju video sadržaja ili nekih drugih na gotovo bilo kojem mestu.

SHOW
Nedavno predstavljen, pico projektor namenjen je za upotrebu sa/u mobilnim uređajima. Njegovo kodno ime je SHOW i zbog izuzetno malih dimenzija moguće ga je koristiti sa mobilnim telefonima, laptop računarima, portabl media plejerima, digitalnim kamerama i drugim prenosivim uređajima, koji imaju mogućnost prikaza slike u visokoj rezoluciji.

Projektovani sadržaji mogu se gledati na dijagonali od 12 inča, odnosno 30 cm, do 100 inča, odnosno 250 cm, i to sa odlično fokusiranom slikom, za šta je zadužena i zaslužna najsavremenija laserska tehnika koja se ugrađuje u ovaj projektor. Prodajna verzija projektora isporučivaće se sa baterijom koja će moći sa jednim punjenjem da izgura do 2,5 sata neprekidnog projektovanja slike i to u DVD kvalitetu, odnosno rezoluciji od 848×480 piksela.

Za razliku od gorepomenutog SHOW projektora, ovaj model nije prošao test fazu i još uvek se čekaju veliki svetski “igrači”, odnosno kompanije poput proizvođača laptopova i mobilnih telefona, koji bi dalje investirali u njegov razvoj. Namenjen upotrebi van mobilnih uređaja, ima veće gabarite nogo SHOW i manju dijagonalu projektovanog sadržaja, ali i dužu autonomiju baterije.

3M projektor
Za razliku od prva dva projektora, uređaj firme 3M namenjen je isključivo za ugradnju u prenosive uređaje jer ima izuzetno male dimenzije (0.5 inča wide tehnologija optike, koja omogućava projektovanje slike na dijagonali od čak 40 inča).

Leave a Reply