PC računari

Egipatski prosvetari odabrali AMD platformu za unapređivanje računarske pismenosti

Kao deo vladinog programa, AMD procesori će pokretati računare u 1.400 računarskih učionica, osnovnih škola, širom Egipta. AMD je objavio isporuku računara baziranih na AMD Phenom™ II X2 procesorima i AMD 780 čipset rešenjima, kao dela obimnog tenedrskog sporazuma sa ministarstvom prosvete Egipta. Projekat, vođen od strane regionalnog system integratora „Centra”, fokusira se na razvoj računarskih učionica za vladin široko-opsežni program računarske pismenosti. Prema uslovima sporazuma, ministarstvo namerava da PC-jevima opremi 1400 računarskih učionica, osnovnih škola, širom svih 29 guvernanti Egipta, sa skoro 10,000 AMD procesorski-baziranih računara.

„Ovo nije samo obični tender za PC-je. Unapređenje obrazovanje je naš dugoročni, nacionalni cilj, i naš ambiciozni program razvoja računarskih znanja među školarcima će pomoći da buduće generacije Egipćana postanu aktivni učesnici informatičkog društva,” komentarisao je Nj.E. Ahmad Zaki Bader, ministar prosvete Egipta.

„AMD je posvećen egipatskom tržištu i i razvoju računarske pismenosti u Egptu i širom celog regiona Bliskog istoka,” potvrdio je Alberto Bozo, AMD-ov korporativni podpredsednik i generalni menadžer za Europe, Bliski istok i Afriku. „Pozdravljamo uspeh napora egipatske vlade da sprovede fer i otvoren javni tenderski proces. Kada javne vlasti osiguraju konkurentnost na tenderima za nabavku računarske opreme, onda dobijuaju veo prilagođeno rešenje njihovim potrebama, a građani, za njihov novac, dobijaju najbolja rešenja.”

Ing. Sana Soliman, predsednik upravnog odbora „Centra”, komentarisao je: „Ovo je sjajna prilika za nas da damo doprinos promenama. Mi smo ponosni što učestvujemo u razvoju računarskog obrazovanja u Egiptu. Naše jake lokalne ekspertize na polju informacionih tehnologija, pogotovo na polju sličnih projekata, zajedno sa AMD-ovom moćnom platformom, daju idealno rešenje za ovaj projekat.”

Leave a Reply