PC računari

Epson A3+ foto štampač Stylus Photo R3000

Kompanija Epson danas je predstavila najnoviji model A3+ foto štampača namenjen profesionalcima i naprednim amaterima: Epson Stylus Photo R3000. Ovaj štampač omogućava dobijanje fotografija profesionalnog kvaliteta pristupačnim uz pomoć kertridža velikih kapaciteta koji su idealni za srednji obim štampe, dok svojim dimenzijama zauzima jako malo prostora čak i na najmanjim radnim stolovima.

Kao odgovor na potrebe fotografa i dizajnera, kompanija Epson je unapredila model R3000 novim funkcijama, fokusirajući se na udobnost pri radu. Postojanje prednje ladice za dodavanje posebnih papira je olakšalo upotrebu papira koje koriste umetnici, smanjujući verovatnoću da će doći do oštećenja i čineći potrebu za prostorom iza štampača suvišnom. Praćenje instrukcija i provera stanja kertridža je jednostavna zahvaljujući LCD displeju u boji dijagonale 2,5 inča. Kertridži velikog kapaciteta od 25,9 ml omogućavaju srednji obim štampe uz optimizaciju troškova po strani.

Reputacija koju kompanija Epson uživa zbog kombinacije superiornog kvaliteta fotografija i unapređenog seta kertridža UltraChrome K3 Vivid Magenta znači da je svaki otisak dosledno realističan. Ovaj set kertridža pruža mogućnost nenadmašive reprodukcije crno-belih slika – koja je bitna kako za crno-bele tako i za slike u boji – zahvaljujući trima različitim gustinama crne boje.

Štampač automatski podešava opcije za sjajne ili mat crne fotografije kako bi štampanje bilo usklađeno sa medijem koji se koristi, zajedno sa svetlo crnom i svetlo svetlo crnom za dobijanje pravih crno-belih slika. Povrh unapređenja balansa sive boje i onemogućavanja greške pri prikazu boja, ovom kombinacijom crnih boja stvara se finiji spektar tonova za dobijanje prirodnog izgleda, što je savršeno za portrete.

Mark Bimer, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Model R3000 smo predstavili nakon što smo dobili povratne informacije od korisnika. Dizajniran je da fotografima i umetnicima ponudi veliki broj A3+ otisaka koristeći naše UltraChrome K3 Vivid Magenta kertridže, kako bismo odgovorili na razne potrebe. Model R3000 im omogućava da iskoriste prednost izbora sopstvenog tonaliteta crne i bele boje od tople do neutralne ili hladne, i prilagoditi ga sopstvenom ukusu. Ova podešavanja se lako menjaju i čuvaju, pošto smo print drajver za R3000 napravili tako da bude lak za korišćenje.”

Korisnici – bilo da su fotografi, dizajneri ili arhitekte – takođe mogu da koriste profesionalne ICC profile u programima za obradu fotografija kako bi kreirali slike profesionalnog kvaliteta koje odgovaraju njihovom jedinstvenom stilu, bez oslanjanja na laboratoriju. Tako mogu da se usredsrede na savršene kadrove, a ne na ovladavanje veštinama izrade slika. I budući da je za štampanje A3+ fotografije potrebno samo 195 sekundi, ne moraju dugo da čekaju kako bi videli rezultat.

Svestrani R3000 omogućava štampanje na raznim površinama, od rol-papira do papira koje koriste umetnici i tabli debljine do 1,3 mm, čineći ga idealnim izborom za potpunu slobodu izraza bez kompromisa na kvalitetu.

Epson Stylus Photo R3000 štampač će biti dostupan u prodaji od kraja marta 2011.

Ključne karakteristike

·       Štampa fotografije veličine do A3+ formata

·       Kompaktnih dimenzija

·       Kertridži visokog kapaciteta od 25,9 ml za srednje obime štampe

·       Prednja ladica za umetničke papire

·       Automatsko podešavanje između foto i mat crnog kertridža

 • USB, Wi-Fi i 10/100 Ethernet povezivanje
 • UltraChrome K3 Vivid Magenta set kertridža od osam boja za profesionalne slike u boji i realistične crno-bele slike
 • Štampa na raznim površinama, uključujući rol-papir, umetnički papir i materijale debljine do 1,3 mm
 • LCD u boji dijagonale 2,5 inča
 • Kontrolna ploča sa pozadinski osvetljenim LCD-om
 • Podrška za ICC profile
 • Štampa A3+ fotografije za oko 195 sekundi
 • Potrošnja energije niska, sa ENERGY STAR kvalifikaciijom za štednju energije
 • PictBridge™ podrška za laku štampu jedinstvenih primeraka i kontakt dokumenata
 • Štampanje bez belih okvira
 • Štampanje na CD/DVD
 • Tehnologija podešavanja veličine kapljice korišćenjem Ultra Micro Dot™ za minimalnu veličinu kapljice od 2pl
 • Optimizacija rezolucije do 5760 x 1440 dpi uz pomoć opcije Resolution Performance Management

Leave a Reply