PC računari

Epson do sada isporučio preko 80 miliona HTPS panela za 3LCD projektore

Seiko Epson korporacija (“Epson,” TSE: 6724) objavljuje da je isporučila više od 80 miliona HTPS TFT panela na bazi tečnih kristala za 3LCD projektore, što je dovoljno za više od 26.5 miliona projekrora.

Više od dve decenije Epson zadržava poziciju vodećeg svetskog proizvođača* HPS panela, koji čine osnovu 3LCD projektora. Epson predvodi na tržištu razvijajući tehnologije koje poboljšavaju snagu i performanse uređaja.

Ekspanziju tržišta 3LCD projektora već dugo podstiče potražnja na nivou kompanija za potrebe poslovnih prezentacija. Danas je upotreba 3LCD projektora rasprostranjena u različitim segmentima tržišta. U segmentu koji obuhvata rešenja za kućni bioskop, projektori nude upečatljiva filmska iskustva sa 3D opcijom i visokim odnosom kontrasta koji omogućava intenzivne crne nijanse, dok u segmentu rešenja za potrebe edukacije projektori olakšavaju efikasno učenje. Projektori takođe nude efikasnu podršku u komercijalnom segmentu, za prostorije gde se organizuju razni događaji, omoućavajući realizaciju predavanja, umetničke postavke i zabave u velikim prostorijama. Ove primene samo su vrh ledenog brega potencijala koji projekciona tehnologija poseduje. U tom svetlu, očekuje se da će tržište projektora rasti za gotovo 10 odsto svake godine.

“Epson predvodi u razvoju i proizvodnji HTPS panela,” izjavio je Nobujoki Šimotome, zamenik operativnog direktora odseka za uređaje za prikaz slike u kompaniji Epson. “Idući napred, mi ćemo još više učvrstiti poziciju lidera na tržištu time što unapređujemo i povećavamo ponudu proizvoda koji poseduju jedinstvene tehnologije i koji odgovaraju na specifične potrebe tržišta.”

Leave a Reply