PC računari

EPSON EB-S7 LCD projektor za mase

Ovo je projektor koji se može pohvaliti izuzetno kompaktnim kućištem, koje je kvalitetno napravljeno, ali je izvedeno u glossy finišu, pa se vrlo brzo zaprlja i podložno je habanju. Sam projektor teži svega 2.3 kilograma, tako da je pogodan za nošenje, ali se i lako montira, bilo na zid ili neki drugi noseći elemenat. EPSON je rešio da ovom modelu “podari” jačinu svetlosnog izvora od 2300 ANSI lumena, međutim vodio je računa i o uštedi, pa tako ugrađena lampa troši svega 175W, što je u poređenju sa dosadašnjim rešenjima skoro duplo manje.

Posledica smanjene snage lampe je tih rad, pa testirani primerak generiše samo 34 dB u normalnom i 29dB u low-brightness modu rada. Kontrast slike je, za LCD projektore sasvim, solidnih 2000:1. Ovaj rezultat naravno nije ni blizu onoga što postižu DLP konkurenti, ali je dovoljnan za pristojan kvalitet projekcije u delimično zamračenoj prostoriji.

Najjače oružje ovog projektora je kvalitet boja. Iako nije proizvod namenjen prvenstveno za projekciju filmova, pokretne slike koje on emituje izgledaju fantastično. Razmazani pokreti se ne javljaju čak ni kod najbrže akcije, a opšti doživljaj slike je blizak onom u bioskopu.

Nažalost, da bi ovaj doživljaj bio kompletan neophodno je da skoro potpuno zamračite prostoriju jer tek tada, zbog manjeg kontrasta projektora, kvalitet boja dolazi do izražaja. Sve u svemu radi se o jednom zanimljivom projektoru, koji će sigurno privući veliki broj kupaca, što zbog svoje povoljne cene, što zbog više nego dobrih radnih karakteristika, pa ga od sveg srca toplo preporučujemo.

Leave a Reply