PC računari

Epson Expression Home XP-405WH

Kompanija Epson nedavno je osvežila svoju ponudu kućnih inkjet multifunkcijskih mašina jednim ultra zanimljivim modelom oznake Expression Home XP-405WH, koji se od sličnih rešenja na tržištu izdvaja po skromnim dimenzijama, vrhunski radnim karakteristikama i zavidnom nivou konektivnosti. Mi smo imali ekskluzivnu priliku da se družimo sa njim i evo kakve je utiske ostavio na nas…

Epson Expression Home XP 405WH 1 Epson Expression Home XP 405WH

Kao što možete videti sa fotografija Expression Home XP-405WH vizuelno izgleda veoma, veoma atraktivno i prvenstveno je dizajniran za kućne korisnike, mada se bez problema može koristiti i u manjim kancelarijama, odnosno manje zahtevnim poslovnim okruženjima. Napravljen je od kvalitetne plastike i objedinjuje tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje).

Za formiranje otiska Expression Home XP-405WH koristi četiri odvojena Claria Home Ink mastila (plava crna, žuta i ljubičasta), koja u kombinaciji sa Micro Piezo glavom za štampanje poslednje generacije daju veličanstvene otiske (bilo da su upitanju tekst, grafika ili slike, odnosno fotografije) maksimalno verno reprodukovanih boja i odlične detaljnosti. Inače, maksimalna rezolucija kojom operiše XP-405WH je 5760×1440 dpi i sa njenim aktiviranjem troši se najviše mastila, ali je i kvalitet otiska najbolji.

EPSON Expression Home XP 405WH 2 Epson Expression Home XP 405WH

U pogledu brzine štampe ovaj multifunkcionalac spada među brže sa 33 mono, odnosno 15 kolornih stranica u minuti. Fotos dimenzija 10×15 cm formira za 38 sekundi, dok mu za dokument formata A1 treba 33 sekunde – naravno iz osnovnog (Draft) moda štampe. Pored dobrih brzinskih karakteristika i zavidnog kvaliteta štampe XP-405WH krasi i odlična žična (USB 2.0) i bežična (WiFi adapter) konektivnost , kao i puna podrška za brzo editovanje materijala koji se šalje na štampu – direktno sa samog multifunkcionalca, a preko velikog LCD displeja (6.3 cm).

Na kraju ostaje još da kažemo da XP-405WH poseduje i čitač memorijskih kartica i da se savršeno razume sa svim aktuelnim Windows i Mac operativnim sistemima. Jedina njegova po nama evidentna mana je skroman kapacitet ulazno-izlaznog bloka i nešto zahtevnije održavanje zbog sjajnog finiša. Sa druge strane cena mu je za ono što nudi sasvim korektna i upravo ona je presudila da od nas dobije preporuku više!

Cena (sa PDV-om): 12.108,00 dinara, EWE

Leave a Reply