PC računari

Epson koristi sopstvenu 3LCD tehnologiju koja omogućava verno prikazivanje boja na projekcionom platnu

Colour Light Output je nov i inovativan način merenja jačine svetlosti kod video projektora

Kompanija Epson predstavila je danas u Zagrebu nov način merenja jačine video projekcije, CLO (Colour Light Output), kroz nove modele video projektora za različite namene. Za razliku od većine proizvođača video projektora, Epson koristi sopstvenu 3LCD tehnologiju koja omogućava verno prikazivanje boja na projekcionom platnu. 3LCD projekcija podrazumijeva istu jačinu bele svetlosti i svetlosti u boji,  time obezbeđujući realističnu sliku i jarke, žive boje koje su tri puta svetlije u odnosu na DLP projektore.

EpsonCLO_Zagreb

Slika punih boja koju prikazuje 3LCD projektor iskorićava svaki lumen koji dolazi iz izvora svetlosti. Projektor, naime, deli svetlost na crvenu, zelenu i plavu, a zatim ponovo spaja boje kada svetlost izlazi kroz sočivo. Slika u boji prikazuje se na projekcionoj površini, što znači da korisnik ne mora „spajati“ boje u sopstvenoj glavi, kao što je slučaj s DLP projektorima, koji u jednom trenutku mogu prikazivati samo jednu boju – crvenu, plavu, zelenu ili belu.

 

Zahvaljujući jednakim vrednostima za emitovanje bele svetlosti i svetlosti u boji, 3LCD projektor proizodi svetlije boje od konkurentskog DLP projektora s jednim čipom i sličnom izlaznom jačinom bele svetlosti.

 

„Danas predstavljamo ‘Colour Light Output’, nov i inovativan način merenja jačine svetlosti kod video projektora“, izjavio je je Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji Epson Europe. „Iste jačine bele svetlosti i svetlosti u boji daju jarke i žive boje i realistične slike, a to je od ključne važnosti za korićenje današnjeg digitalnog sadržaja. Epsonovi 3LCD projektori sa jednakim vrednostima za jačinu bele svetlosti i svetlosti u boji donose prikaz bogat bojama koje su triput svetlije odnosu na konkurentske proizvode“.

Leave a Reply