epson-kristalni-oscilator
PC računari

Epson najavljuje energetski-efikasne kristalne oscilatore za časovnike

Seiko Epson korporacija  svetski lider na polju tehnologije proizvodnje kvarcnih kristalnih uređaja objavila je da je počela sa isporukom uzoraka kristalnog oscilatora koji nosi oznaku SG-3030CM 32.768 kHz . Epsonov SG-3030CM je najmanji kristalni oscillator koji operiše na radnom taktu od 32.768 kHz dostupan u svojoj klasi danas.

Integrišući kristalni rezonator i oscilirajuće kolo u veoma malom pakovanju, Epsonov SG-3030CM troši istu količinu struje i ima 50% manje dimenzije i 65% manju zapreminu od svog prethodnika, modela SG-3030LC. Njegove dimenizije su 3.2 mm x 1.5 x 0.9 mm.

epson-kristalni-oscilator

Kristalni oscilatori na 32.768-kHz se obično koriste za satove i opcije kao što su, na primer, tajmer i režim “spavanja” koji se mogu naći u pametnim telefonima, tablet računarima, digitalnim kamerama i drugoj mobilnoj potrošačkoj elektronici, kao i u kontrolnim tablama i navigacionim sistemima u automobilima.

Minijaturizacija elektronskih komponenti obezbeđuje smanjenje dimenzija i bolju integraciju u potrošačku elektroniku. Pametni telefoni i tableti kakve znamo danas su direktan rezultat integracije u računare, navigacione sisteme, displeje i navigacione tehnologije u veoma malim uređajima.

Kompanija Epson, dokazani lider u minijaturizaciji kvarcnih kristalnih oscilatora, primenila je svoje osnovne tehnologije i jedinstvene prednosti – QMEMS[2] -a i dizajn i proizvodnju integrisanih kola – kako bi napravila minijaturnu kristalnu jedinicu i oscilaciono kolo najmanjih dimenzija na tržištu. Rezultat je SG-3030CM, kristalni oscilator koji, uprkos minijaturnim dimenzijama, nudi isti nivo preciznosti i niske potrošnje energije (0.65 μA na 1.8 V) kao i prethodnik the SG-3030LC. Zahvaljujući kristalnoj viljušci na 32.768-kHz, model SG-3030CM se može koristiti u velikom broju elektronskih sistema, omogućavajući smanjenje kako dimenzija sistema tako i potrošnje struje.

Pored toga što štedi na prostoru, integrisanje kristala i oscilatora u jedinstven paket rešava pitanja preciznosti frekvencija i kvalitet. Karakteristike kristalnih oscilatora garantovane su pre isporuke, što obezbeđuje kvalitet i pouzdanost, a pojednostavljen dizajn olakšava nabavljanje i proizvodnju.

“Zadovoljstvo nam je da predstavimo SG-3030CM i uvereni smo da on odgovara na potrebe naših klijenata”, izjavio je Masajuki Kitamura, operativni direktor divizije za mikrouređaje u kompaniji Epson. “Kao lider u proizvodnji kristalnih uređaja, Epson će nastaviti da proizvodi kompaktne, precizne i stabilne proizvode neophodnih za elektroniku i društvene infrastrukture.”

Leave a Reply