TM-L90i
PC računari

Epson omogućava štampanje etiketa direktno i web browsera

Kompanija Epson, lider u proizvodnji POS štampača, najavljuje najnoviji dodatak TM familiji inteligentnih termalnih štampača etiketa – model TM-L90-i. Omogućavajući ritejlerima da štampaju direktno sa popularnih web brauzera bez upotrebe drajvera, TM-L90-i doprinosi većoj efikasnosti i smanjenju troškova.

 

Model TM-L90-i ritejlerima daje veliku fleksibilnost budući da je kompatibilan sa gotovo svim uređajima i operativnim sistemima. Jedinstveni inteligentni sistem koji nosi naziv ePOS-Print i integrisani web server omogućavaju modelu TM-L90-i da prima XML komande iz web aplikacija. Ovaj štampač može komunicirati direktno sa brauzerima koji podržavaju HTML5, kao što su Safari®, Chrome™, Internet Explorer® i standardni Android brauzer.

TM-L90i

Dodatno, ePOS-Print prepoznaje sve veće ESC/POS funkcije poslate kao XML komande. To omogućava modelu TM-L90-i da kontroliše POS periferije kao što su fijoke od kase, kao i druge Epson štampače. Korišćenjem modela TM-L90-i, ritejleri mogu već postojećim štampačima dodati mogućnost štampanja bez drajvera.

 

Roberto Peris, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Ovaj ekonomični štampač se jednostavno instalira i održava i dozvoljava ritejlerima da koriste prednosti klaud servisa. Održavanje je generalno pojednostavljeno jer nema drajvera za ažuriranje i može se konfigurisati direktno sa web aplikacija. Kako ovaj štampač ne zahteva permanentnu konekciju sa PC-jem ili serverom, potrebno je manje opreme, što smanjuje potrošnju struje i uticaj na životnu sredinu.”

 

Glavne karakteristike
Deo Epson TM-Intelligent familije
Štampa etikete direktno sa popularnih web brauzera – bez drajvera
Radi sa gotovo svim uređajima i operativnim sistemima
Integrisani inteligentni sistemi Epson ePOS-Print i web serveri  omogućavaju komunikaciju  sa web brauzerima koji podržavaju HTML5
Kontroliše POS periferije kao što su kase, kao i druge Epson štampače
Može se konfigurisati direktno preko web aplikacija
Bez permanentne konekcije na PC ili server, pojednostavljeno održavanje, manji računi za struju i smanjen uticaj na životnu sredinu

 

One thought on “Epson omogućava štampanje etiketa direktno i web browsera

  1. Dušan Dević

    Ništa revolucionarno, to već dugo može da se radi preko Java appleta. I nije tačno da mu ne trebaju drajveri nego OS-ovi verovatno u svojoj bazi imaju drajvere putem kojih ostvaruju komunikaciju sa uređajem.

Leave a Reply