epson-e-paper timing controller
PC računari

Epson platforme za e-papir za industrijsku primenu

Korporacija SeikoEpson je najavila da počinje sa isporukom industrijskih platformi za prikaz elektronskog papira. Ove plaftorme sastoje se od mikro-kontolera za prikaz elektronskog papira (“e-papira”) sa integrisanim firmverom koji kontroliše osnovne funkcije uređaja. Korisnici mogu kombinovati ove platforme sa ekranom za elektronski papir kako bi jednostavno kreirali sopstvene industrijske e-papir proizvode, čak i ako ne poseduju napredne informacije o jedinstvenim shemama koje e-papir koristi.

Epsonova serija platformi za e-papir sada se sastoji od mikro-kontrolera S1C17F57 za male segmentirane prikaze, i novog vremenski podesivog mikro-kontolera S1D13T03 za prikaze e-papira preko male aktivne matrice[1]. Test primerci S1D13T03 mikro-kontolera počeće da se isporučuju krajem januara 2012. godine. Epson planira da nastavi sa proširenjem ove linije i u martu počinje sa isporukom test-primeraka novog mikro-kontolera za prikaz e-papira preko aktivne matrice srednje veličine. Prikaz elektronskog papira (EPD) superioran je u odnosu na druge tehnologije prikaza u nekoliko važnih aspekata: prikazuju tekst koji je jasan i čitljiv koliko i odštampan tekst na papiru, ne koriste struju dok prikazuju sliku, i budući da im nije potrebno pozadinsko osvetlje, tanki su i lagani.

S obzirom na ove prednosti, očekuje se da će ekrani sa e-papirom brzo zameniti sadašnje elektroske cene, digitalni potpis, prikaze oglasa i prodajnih mesta, od kojih većina koristi ili papir ili tehnologiju tečnih kristala.Međutim, korišćenje e-papira zahteva specifično tehničko znanje za optimizovanje kontrole ekrana za individualne aplikacije. Potreba za posedovanjem specifičnog tehničkog znanja o e-papirima dodatno otežava razvoj proizvoda i implementaciju od strane odgovornih za planiranje proizvoda i inženjera koji nisu upoznati sa e-papirom. Epson poseduje veliko iskustvo i resurse koji će pružiti korisnicima značajnu podršku prilikom integracije njihovog rešenja za elekronski papir.

“Epson poseduje veliko znanje i tehnologiju zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju i razvoju e-papira”, objašnjava Masajuki Morozumi, izvršni potpredsednik u kompaniji Epson. “Akumulirali smo iskustvo u poslovanju, znanje i intelektualnu svojinu kao lideri na tržištu[2] u proizvodnji EPD mikro-kontrolera za e-čitače, te se na njih oslanjamo kako bismo ponudili korisnicima industrijske platforme za e-papir koje su im potrebne kako bi unapredili performanse prikaza na e-papiru, bez obzira na aplikaciju i okruženje”. Epson može preporučiti najbolje platforme za bilo koju aplikaciju e-papira na osnovu stabilnih partnerstava sa proizvođačima displeja sa elektronskim papirom, liderima na tržištu, kao što su korporacije E Ink Holdings i Pervasive Displays. Sada će korisnici koji su zazirali od razvijanja proizvoda koji koriste e-papir zbog brige o vremenu i trudu koji treba uložiti u razvoj i integrisanje formata koji pokreću e-papir moći da koriste Epsonove platforme za e-papir i veliko znanje i dokumentaciju kako bi efikasno i brzo razvili proizvode koji koriste elektronski papir i rešenja za industrijskisektor.

“Epsonovi novi proizvodi bazirani na EPD kontrolerima pomažu korišćenje revolucionarnih e-papir displeja kompanije E Ink tamo gde je laka čitljivost i veoma mala potrošnja energije E Ink displeja ključ za otvaranje novih tržišta”, izjavio je Sriram Peruvemba, direktor za marketing u kompaniji E Ink Holdings.

“Kompaniji Pervasive Displays je izuzetno drago zbog partnerstva sa Epsonom kojim proširuju ponudu rešenja za ekeltronski papir, “ izjavio je Dejmon Hes, potpredsednik za razvoj poslovanja u kompaniji Pervasive Displays. “Konstruisali smo i usavršili vodeći svetski modul za prikaz elekrotronskog papira koji troši malo energije i sarađujemo sa odabranim partnerima širom sveta, kao što je Epson, kako bismo proširiliaplikaciju elektronskog papira i stvorili pouzdana, inovativna i efikasna e-papir rešenja.”

Kompanija Epson je posvećena korišćenju svoje ekspertize u oblasti shema na kojima se zasniva e-papir, kao i ostalim tehnologijama vezanim za e-papir kako bi brzo odgovorili na potrebe korisnika i njihove probleme zahvaljujući ekstenzivoj liniji e-papir proizvoda i jakojkorisničkoj podršci.


Epsonova linija industrijskih platformi za prikaz elektronskog papira

Platforma za segmentisane prikaze

  1. 16-bitni mikro-kontroler sa 64-segmentne prikaze (S1C17F57) i talasni firmver koji pokreće e-papir

Ova platforma može podržati do 320 segmenata kada se kombinuje sa opcionim S1D14F57 drajverom niske potrošnje.

Platforme za displeje sa malim aktivnim matricama

  1. Mikro-kontroler S1C17564 za opšte namene i firmver kontroler koji trimuje e-papir.
  1. S1D13T03 kontroler i kontrolni firmver koji koji trimuju e-papir (isporuka test proizvoda u januaru 2012)

Ova platforma omogućava inženjerima da kreiraju e-papir proizvode bez menjanja centralnog procesora na postojećem LCD-u ili drugim sistemima.

 

Korišćenje S1D13T03 kontrolera za trimovanje e-papira

Jednostavan prikaz slike na PDI e-papir modulima (1.44 – 2.7 inča) jednostavnim povezivanjem kontrolera za trimovanje e-papira sa korisnikovim postojećim sistemom (MCU). Kontroler takođe značajno smanjuje obim posla kada je u pitanju razvijanje formata koji pokreće e-papir.

Poslovanje kompanije Epson u oblasti e-papir

Epsonov cilj je da poveća obim aplikacike e-papira i popularizuje e-papir optimizovanjem sopstvene ekspertize u razvijanju kontrolera za e-book čitače.

Leave a Reply