PC računari

Epson pomaže kompanijama da smanje troškove poslovanja za 50 odsto

Kao deo novog pristupa proizvodima namenjenim poslovnim okruženjima, kompanija Epson dizajnirala je niz novih štampača sa jednom ili više funkcija, koji su posebno osmišljeni kako bi malim i srednjim preduzećima ponudili otiske visokog kvaliteta, izdržljivost i uštedu energije i troškova. Ovi proizvodi biće najavljeni na nekoliko događaja ovog meseca, kao deo Epsonove strategije ‘Konstruisani za biznis’.

Serija štampača sa jednom funkcijom WorkForce Pro WP-4000 i serija multifunkcijskih štampača WorkForce Pro WP-4500 nude kvaliet i performanse laserskog štampača, u kombinaciji sa velikom pouzdanošću i do 50 odsto manje troškova po strani u odnosu na konkurente laserske štampače.

Ovi ink-džet štampači velike brzine predstavljaju alternativu laserskim proizvodima i omogućavaju dalju uštedu zahvaljujući opciji super-brzog dvostranog štampanja, smanjujući potrošnju papira. Prednost za firme leži u manjim toškovima korišćenja mastila izborom kertridža visokog kapaciteta od 3.400 strana, rezolucijom štampe od 4800x1200dpi – što je mnogo više u poređenju sa laserskim štampačima za čistiji tekst i jasnije slike. Oviproizvodi će biti dostupni u septembru 2011. Dodatni modeli koji poseduju PDL podršku za složena IT okruženja, uključujući PCL6, PCL5c i Adobe PostScript 3 biće dostupni krajem ove godine.

Endru Sempl, rukovodilac sektora za vizuelna poslovna rešenja u kompaniji Epson Europe, izjavio je: „Linija štampača sa oznakom WorkForce Pro je ozbiljno kompetitivna u poslovnom sektoru: novo ime i nov pristup su deo naše strategije “Konstruisani za biznis”, baziranoj na mogućnosti izbora, performasnama, ekonomičnosti i ekološkoj prihvatljivosti.

„Razumemo koje su potrebe poslovanja: visok kvalitet, pouzdanost, funkcionalnost, visoke performanse i štedljivi proizvodi. Firme su ranije morale da pristaju na kompromis, ali sa WorkForce Pro štampačima, sada mogu imati sve.”

Epson je takođe iskoristio priliku da osnaži svoju već uspešnu liniju inkdžet proizvoda za mala preduzeća sa modelima Stylus Office BX535WD i BX635FWD. Ovi multifunkcijski štampači velike brzine koji mogu da štampaju, skeniraju i kopiraju, a nude performanse i uštedu koje korisnici očekuju od Epsona. Odlikuju ih individualni kertridži, dvostrano štampanje, XL kertridži visokog kapaciteta koji omogućavaju uštedu do 50 odsto po strani1, Wi-Fi i Ethernet konektivnost, viskok kapacitet prednje ladice za papir i ENERGY STAR sertifikat za smanjenu potrošnju električne energije za manje račune za struju.

Alberto Raviolo, rukovodilac odeljenja za ink džet štampače za mala preduzeča, objašnjava:
„Ovi novi modeli takođe dolaze sa unapređenom konektivnošću za štampanje sa pametnih telefona i tablet računara[2].”

Ovi novi proizvodi razvijeni su kao odgovor na potrebe poslovanja. Deo su Epsonove nove strategije ‘Konstruisani za biznis’, koja je posvećena podržavanju biznisa nudeći:

Izbor – tehnologija i velikog broja proizvoda, potrošnog materijala i usluga, posebno dizajniranih da odgovore na poslovne potrebe
Performanse – visoko-produktivni proizvodi sa velikim brojem karakteristika koje pomažu efikasnije poslovanje
Ekonomičnost – proizvodi koji su ekonomični po pitanju potrošnje papira, električne energije i potrošnog materijala
Ekologija – ekološki prihvatljivi proizvodi

Leave a Reply