PC računari

Epson predstavio SureColor SC-F seriju štampača za štampanje na tekstilu

Epson je najavio ulazak na tržište štampanja na tekstilu predstavivši štampače sa sublimacijom pigmenata koji koriste dve rolne: 44-inčni SureColor SC-F6000 i 64-inčni SureColor SC-F7000. SureColor SC-F serija je imala svoju EMEA premijeru na SIGN sajmu u Istanbulu (Turska, 6. – 9. decembar 2012.).

Pružajući visok kvalitet štampe rezolucije do 720x1440dpi na svim popularnim transfer papirima, novi štampači nisu samo prvi modeli koji sublimiraju pigmente iz Epsona, već su prvi u ovoj kategoriji u kojima je svaka komponenta, od mastila i glave štampača do šasije i opcionih dodataka, dizajnirana i proizvedena od strane jedne kompanije. To garantuje da su kvalitet, performanse i pouzdanost optimizovane za maksimalni radni ciklus i produktivnost, uz nisku cenu posedovanja.

SureColor SC-F modeli su trajni i robusni CMYK štampaći koji koriste rolne i koji imaju širok dijapazon primene. 64-inčni Epson SureColor SC-F7000 štampači srednje – velikih formata i 44-inčni SureColor SC-F6000 štampači srednje – malih formata razvijeni su za efikasnu proizvodnju kvalitetnih banera, plakata, natpisa, sportske garderobe, odeće, ukrasnih gedžeta i drugih dodataka, kao i materijala koji se mogu kotistiti u promotivne svrhe. Na ovim štampačima u potpunosti može raditi samo jedna osoba, a novina je prisutna i kod funkcija podešavanja, kao što su automatsko ispravljanje medija i intuitivna LCD kontrolna tabla, koji čine oba štampača jednostavnim i brzim za podešavanje i korišćenje.

Brzina izlaza iznosi od 16 do 57 m2/h, u zavisnosti od primene[1] , a važno je istaći da oba modela imaju integrisani sistem za mastila kapaciteta do 1,5 litara, koji je jednostavan za dopunu. Osim toga, automatsko menajnje rolni – standardno za SC-F7000 i opciono za SureColor SC-F6000 omogućava maksimalnu produkciju i korišćenje bez prekida uz minimalno vreme potrošeno na održavanje.

Epsonova MicroPiezo TFP® glava štampača, koja predstavlja već utemeljenu tehnologiju u domenu sublimacije pigmenata, obezbeđuje precizan i ponovljiv učinak, kao i odličnu postojanost. Sa Epson UltraChrome DS mastilom koje predstavlja novo, specijalno razvijeno mastilo na bazi vode, SureColor SC štampači proizvode izvanredne slike sa živim, intenzivnim bojama, dubokim crnim tonovima, oštrim konturama i glatkim nijansama. Štampa na tekstilu takođe pokazuje odličnu otportnost na izbeljivanje i ispiranje, kao i na abraziju i znojenje.

„Digitalizacija štampanja na tekstilu i dalje zauzima manje od 2 % tržišta, ali njena primena ima tendenciju veoma brzog rasta. Naša strategija je da taj procenat povećamo, pružajući profesionalne štampače sa najpouzdanijim i najekonomičnijim rešenjima u cilju bržeg štampanja, koji su u potpunosti projektovani od Epsona i koji pružaju dosledan kvalitet rezultata”, izjavio je Gaj Martin, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, koji dodaje: „Novi SureColor SC-F6000 i SC-F7000 modeli tržištu štampanja na tekstilu pružaju izbor za različite kreativne namene, i podržani su od strane Epson stručnjaka. Ovo je samo početak za nas jer planiramo da predstavimo još proizvoda ovog tipa u budućnosti.“

Leave a Reply