Epson-SureColor-SC-F7000
PC računari

Epson predstavlja prve štampače za štampanje na tekstilu

Industrija štampe na tekstilu premešta se sa tradicionalnih sistema analogne štampe na nove, digitalne sisteme i očekuje se da će doživeti veliku ekspanziju. Pri štampanju koja funkcioniše po sistemu preslikavanja, slika se štampa na transfer papir pomoću sublimirajućeg mastila.

Takva slika se dalje preslikava na tekstil od poliestera, gde se za sušenje mastila koristi toplota. S obzirom na to da je u pitanju digitalni proces, nema potrebe za pločama za štampanje. Proces štampe je jednostavan i dobro prilagođen štampanju u raznim bojama i manjim obimima. Inkdžet štampači koji sublimiraju boju daju visok kvalitet štampe i finu gradaciju boja, što ih čini sjajnim izborom za veliki broj primena, od sportske odeće do banera, zastava i promo materijala.

Epson-SureColor-SC-F7000

Osnovu  64-inčnog modela SureColor SC-F7000 i 44-inčnog modela SureColor SC-F6000 čini Micro Piezo glava štampača, koja je ujedno i glavna komponenta Epsonove jedinstvene Micro Piezo tehnologije inkdžet štampe. Ova glava štampača je idealna za štampanje jer ne koristi toplotu prilikom štampe te mastilo ne isparava unutar glave štampača. Iskoristivši ovu prednost same tehnologije, Epson je započeo sa prodajom modela SureColor SC-F7000 i SC-F6000 krajem fiskalne 2012. godine. Cilj ove kompanije je odgovori na potrebe industrije štampe na tekstilu koja migrira na digitalne sisteme štampe, kroz ponudu štampača koji štampaju na transfer papirima.

stampanje-tekstila

SureColor SC-F7000 i SC-F6000

Svaku komponentu koju koriste modeli SureColor SC-F7000 i SC-F6000 razvio je Epson. To je ovoj kompaniji omogućilo da optimizuje mastila, glavu štampača i sistem snabdevanja mastilom i tako obezbedi veliku pouzdanost i visoku produktivnost.

Bezbroj kućnih korisnika veruje Epson štampačima, štampajući i dokumente i fotografije, ali posebnu reputaciju Epson štampači stekli su u svetu profesionalne fotografije. Epson je uspeo da isti taj kvalitet štampe implementira u nove štampače koji sublimiraju boju na transfer papir, koji se koriste u industriji proizvodnje sportske opreme, gde su verna reprodukcija boja i slike od ključnog značaja.

Sistem rezervoara za mastila visokog kapaciteta

Za preduzeća koja štampaju na tekstilu nije neobično da štampaju u velikim obimima, sa štampačima koji gotovo non-stop rade. To je razlog zbog kojeg su Epsonovi SureColor štampači opremljeni rezervoarima za mastila visokog kapaciteta. Sistem rezervoara za mastila visokog kapaciteta ne samo da smanjuje troškove štampe i održavanja, već i olakšava korisnicima da samostalno dopunjavaju rezervoare iz pakovanja mastila, čak i dok štampač radi. Za razliku od običnog štampača, ne morate da zaustavite čitav proces kako biste zamenili kertridže.

Epson veruje da su SureColor SC-F7000 i SC-F6000 najbolje rešenja za korisnike kojima je neophodan štampač koji sublimira boju na transfer papir.

Leave a Reply